Home Nieuws Xavi Simons neigt naar extra jaar PSV na één voorwaarde PSV |...

Xavi Simons neigt naar extra jaar PSV na één voorwaarde PSV | VI en ED spreken elkaar tegen over PSG som

6358
0

Xavi Simons twijfelt over zijn toekomst bij PSV. Dat is een meer dan duidelijke statusupdate vanuit de speler zelf.

Toch heeft het er alle schijn van de twijfels rondom en bij Xavi Simons zullen gaan uitmonden in alsnog een extra jaar PSV. Hoewel er nog niets besloten is, neigt Xavi Simons naar een langer verblijf bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad woensdagavond. De regionale krant nuanceert tevens de berichtgevingen over een lagere clausule in het contract met Paris Saint-Germain. Dat mag best opmerkelijk worden genoemd want Voetbal International en het Eindhovens Dagblad spreken elkaar op dat vlak wel tegen.

Voetbal International meldt woensdagavond dat er vanuit bronnen rondom Xavi Simons wordt gemeld dat er inderdaad sprake is van een lagere transferclausule dan nu de wereld in gebracht wordt. PSV en Xavi Simons zijn met elkaar in gesprek en het laatste gesprek dateert van afgelopen week, meldt de regionale krant.

De insteek is natuurlijk het contract van Xavi Simons dat PSV absoluut wenst te verlengen. PSV wil de jonge topvoetballer een enorm salaris aanbieden en hem meer verantwoordelijkheid geven, klinkt het vanuit de Eindhovense krant. Dat kan gaan betekenen dat Xavi Simons niet meer als linksbuiten zal gaan acteren in het nieuwe PSV onder Peter Bosz. Dat zou de concrete interesse in Noa Lang verklaren.

Wel stelt PSV een belangrijke voorwaarde bij een nieuw contract voor Xavi Simons. De bekende en veel besproken Paris Saint-Germain-clausule moet hoe dan ook uit het contract worden geschrapt. Eerder op de woensdag meldde de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano dat die clausule op zes miljoen euro ligt, maar het Eindhovens Dagblad meldt dat dit niet kloppend is. Ook dat is opmerkelijk te noemen.

‘Niet voor alle tijdvakken gelden dezelfde bedragen en Simons kan in sommige periodes voor minder geld weg. Daarbij kunnen wel weer bonussen of andere constructies gelden, waardoor het bedrag toch weer hoger wordt. Kortom: 6 miljoen is niet altijd 6 miljoen en 12 miljoen niet altijd 12 miljoen’, weet het Eindhovens Dagblad te melden. De lezing is beduidend anders dan de lezing vanuit weekblad Voetbal International, waar juist gemeld wordt dat er bronnen rond Xavi Simons zijn die bevestigen dat de clausule-som inderdaad 6 miljoen euro betreft.

Volgens ingewijden is het woord Paris Saint-Germain geen enkele keer gevallen toen Simons eerder deze week met de Earnie Stewart en Marcel Brands het gesprek aanging. PSV hoopt dat de speculaties over de clausule snel naar de achtergrond kunnen worden geschoven en dat de Parijse topclub PSG geenszins gespreksonderwerp meer zal zijn. ‘Simons heeft het namelijk uitstekend naar zijn zin in Eindhoven en neigt naar blijven’, wordt er geschreven. PSV en Peter Bosz alsmede de achterban van de club hopen dat er snel duidelijkheid volgt.


Vorig artikelSC Heerenveen ontvangt bod uit Premier League op Milan van Ewijk
Volgend artikelTottenham Hotspur, Dortmund en United sluiten aan in rij topclubs voor Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in