Home Nieuws Xavi Simons na zure nederlaag trots naar Qatar: ‘Dit komt hard aan’

Xavi Simons na zure nederlaag trots naar Qatar: ‘Dit komt hard aan’

784
0

Heeft PSV terecht verloren van AZ of heeft er meer ingezeten? Hoe dan ook, de nederlaag tegen de ploeg uit Alkmaar komt erg hard aan.

Geen PSV’er hield rekening met de nederlaag tegen de club die vorige week nog van RKC verloor. Het WK in Qatar staat voor de deur maar de PSV afvaardiging gaat met een grote kater naar het ministaatje in het Midden-Oosten. Xavi Simons leeft momenteel in twee werelden. De jongeling is maar wat blij met zijn uitverkiezing voor Oranje maar de nederlaag tegen AZ komt ook bij hem hard aan.

Xavi Simons zei in gesprek met ESPN dat hij met een vervelend gevoel de winterstop in gaat. “Ik had dit helemaal niet verwacht om eerlijk te zijn”, aldus Simons. “We waren vandaag onszelf niet en dan krijg je deze klap. Dit komt hard aan. Ik weet niet hoe het komt. We moeten dit gaan bekijken en bespreken, want we waren vandaag totaal onszelf niet.”

PSV heeft hele seizoen nog wisselvallige periodes en daar moet na de winterstop verandering in komen, vindt Simons. “Je probeert natuurlijk altijd constant te zijn. Je staat eerste en kunt in de winterstop eerste blijven. Het ging gewoon niet. Je moet altijd constant blijven, maar dat weten we zelf ook.”

De middenvelder blikte ook terug op vrijdag toen hij hoorde dat hij in de selectie van het Nederlands elftal zat. Tegenover ESPN zegt Simons dat er veel op hem af komt en dat hij zelfs nog nooit met Louis van Gaal heeft gesproken voor zijn uitverkiezing. “Iedereen was blij voor me, vooral mijn familie. Dat was veel emotie”, zei hij daarover. “Ik was bij de club. Ik was aan het douchen en hoorde iedereen schreeuwen. Iedereen was blij voor me. Toen ik thuis kwam was er ook veel emotie. Mijn moeder moest huilen. Dat is mooi.”


Vorig artikelNa 4e verlies in 14 wedstrijden: Naar WK met grote kater
Volgend artikelPSV is onvoorspelbaar: Van Nistelrooij en Gakpo praten frustraties van zich af na onverwachte thuisnederlaag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in