Home Nieuws Xavi Simons maakte inmiddels kennis met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’: ‘Ontboden en mogen...

Xavi Simons maakte inmiddels kennis met ‘Zijne Koninklijke Hoogheid’: ‘Ontboden en mogen ze even praten met mij’

5591
0

‘Ik heb de nieuwe spelersbus zelf ontworpen’, ‘Wie moet het Nederlands Elftal anders doen dan ik?’ of ‘Ik presteer weer top’.

Zomaar drie uitspraken van Louis van Gaal van de laatste jaren/maanden, die we eigenlijk het beste kunnen aanduiden met hooghartigheid, zelfingenomenheid en stuitende arrogantie. Oranje is inmiddels in Qatar, waar Louis van Gaal uiteraard weer volledig zichzelf is en het voortouw neemt. Dat de bondscoach het voortouw neemt, is een normaal gegeven maar je gaat toch bijna hopen op een snelle exit van Oranje onder van Gaal. Je moet er niet aan denken dat ‘Koning Louis van Gaal’ nog jaren achtereen hoog van de toren blijft blazen omwille van een nieuwe internationale prestatie met Oranje.

Vraag de typische ‘Louis van Gaal vrienden’ Johan Derksen en/of Valentijn Driessen hoe vaak Louis van Gaal het woord ‘ik’ gebruikt in een volzin en de analisten van SBS6 raken niet uitgesproken over het irritatieniveau van de huidige bondscoach.

De selectie van Oranje kent enkele nieuwe gezichten in de personen van Xavi Simons en Jeremie Frimpong. Simons heeft Louis van Gaal nooit eerder ontmoet en dus was daar deze week de eerste kennismaking met bondscoach van Gaal. ‘Natuurlijk heb ik ze gesproken, dat is bij mij op de eerste dag. Dan worden ze ontboden en mogen ze even praten met mij”, zegt Zijne Koninklijke Hoogheid Louis van Gaal over de kennismaking met Xavi Simons.

‘Ik maak dan kennis met ze en ik laat ze beelden zien van bij hun club. Dan gaat het erom wat ik wel en niet wil, daar gaat het om. En om het functiepakket voor de posities waar ze kunnen spelen. Dat gaat prima. Het zijn goede jongens volgens mij’, besluit Van Gaal.

De bondcoach is voornemens om met Oranje wereldkampioen te worden. Zijn uitleg over dat wat voor mogelijk gehouden moet kunnen worden snijdt zeker wel hout. ‘Ik geloof dat we niet de beste spelers ter aarde in ons team hebben. Maar ik geloof in het team en de tactiek. We kunnen ver komen, maar dan hebben we wel geluk nodig. Ik wil dat de spelers imagineren, daarom spreek ik over wereldkampioen worden. Als je dat kunt inbeelden, kun je het ook op het veld. Wij hebben spelers die het tactische plan perfect uit kunnen voeren’, besluit Van Gaal.


Vorig artikelPSV in december 10 dagen naar Marbella, oefenwedstrijd tegen Italiaanse topclub in de planning
Volgend artikelDe uitslag van PSV – AZ blijkt ook voor rust te zorgen in Amsterdam: ‘Chaos, maar in het Eindhoven is rustig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in