Home Nieuws Xavi Simons maakt door geheel Europa tongen los: ‘Kan Xavi Simons PSV...

Xavi Simons maakt door geheel Europa tongen los: ‘Kan Xavi Simons PSV 86 miljoen opleveren?’

35760
0

De ster van Xavi Simons is rijzende. De jonge ster maakt grote stappen en is inmiddels dichtbij een plaats in de WK selectie van Louis van Gaal.

De bondscoach was zondagmiddag weer aandachtig toeschouwer tijdens Ajax – PSV en zag dat Simons zich opnieuw liet gelden in een grote wedstrijd maar ook dat hij zich makkelijk staande kan houden in een topwedstrijd. Dat is niet voor het eerst en dus zorgt de jongeling overal voor gespreksstof. Xavi Simons maakte grote stappen voorwaarts en wordt inmiddels door tal van internationale media op de voet gevolgd. De jongeling maakt door geheel Europa de tongen los.

Omroep Brabant vroeg enkele deskundigen hoe de vlag erbij hangt wat de toekomst van Simons aangaat. Als Xavi Simons zich op deze manier blijft ontwikkelen, dan denkt sportmarketeer Bob van Oosterhout dat PSV een recordbedrag kan gaan verdienen aan de middenvelder. De regionale omroep is dan ook benieuwd of PSV het met Simons voor elkaar gaat krijgen om transferecords te gaan verbreken. De omroep doelt op bedragen van 80 of 85 miljoen euro plus.

Stan Valckx en Kees Ploegsma, beiden vroeger technisch directeur bij PSV, zijn wel iets voorzichtiger. Op dat vlak zien beide heren wel potentie maar ook valkuilen.

Van Oosterhout is groot fan van de middenvelder. “Maar ik kijk ook naar hem als marketeer”, zegt hij tegenover Omroep Brabant. “Dit is een speler die kleur geeft aan een elftal. Een ballerina, een kunstenaar op voetbalschoenen. Die af en toe kan toveren met de bal en dat doet met een jongensachtige uitstraling. Hij is niet groot en heeft een heerlijke babyface. Dat bedoel ik positief.”

Van Oosterhout sluit niet uit Simons het transferrecord van PSV gaat verbreken nadat eerder Napoli ruim 43 miljoen euro aan PSV wist te betalen voor Hirving Lozano. “Ik denk dat het bedrag voor Xavi hoger zal zijn”, zegt de sportmarketeer. “Mits hij zich zo blijft ontwikkelen.”

Stan Valck is voorzichtiger. “Ik denk dat we nog even moeten wachten om de vlag al uit te hangen. Hij heeft nog geen tegenslagen gehad. Maar ik denk dat aan de horizon wel iets moois verschijnt, ja.”


Vorig artikelLuuk de Jong blij met sportief goede loting tegen Sevilla en wijst naar Monaco, Feyenoord, Arsenal en Ajax
Volgend artikelRuud Gullit zou Xavi Simons niet meenemen naar Qatar, Gullit kiest voor tegen PSV uitgefloten Ajacied

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in