Home Nieuws Xavi Simons lijkt nu al speelbal te worden, RB Leipzig op weg...

Xavi Simons lijkt nu al speelbal te worden, RB Leipzig op weg naar huurconstructie met PSG

2154
0

Feitelijk vinden er op dit moment ongekende ontwikkelingen plaats. Xavi Simons is door zowel Paris Saint-Germain als PSV een speelbal en huurobject geworden in plaats van een voetballer die zich gestaag richting de top weet te ontwikkelen.

Ook PSV doet een duit in het zakje want de club is vorig jaar akkoord gegaan met zogenaamde transferclausules waardoor de toekomst van Simons er ineens totaal anders uit kan gaan zien. De club heeft gestreden en gevochten om de Paris Saint-Germain clausule eruit te halen maar het is simpelweg niet gelukt. Het gecreëerde podium met zogenaamde transferclausules heeft tot gevolg dat Xavi Simons nu al, op een vroeg kruispunt in zijn nog prille carriere, is verworden tot een speelbal.

Xavi Simons is op weg naar Paris Saint-Germain en mogelijk zelfs op weg naar Red Bull Leipzig. De ontwikkelingen rondom Simons volgen elkaar in ieder geval in een moordend tempo op deze zondag. Transferspecialist Fabrizio Romano weet zondag plotseling te melden dat Red Bull Leipzig de favoriet is om Xavi Simons op huurbasis in te lijven.

Paris Saint-Germain, de club die de afkoopclausule bij PSV activeerde, laat Simons enkel tijdelijk vertrekken als Kylian Mbappé en Neymar blijven. Simons zou alleen kans maken op een verblijf in Parijs als Mbappé en Neymar of Mbappé en/of Neymar vertrekken uit de Franse hoofdstad. Het is een complex geheel waarin Simons zich stort door voor Paris Saint-Germain te kiezen.

Momenteel gaan veel clubs de strijd met elkaar aan om Simons te huren van Paris Saint-Germain. De hoofdrolspeler is zondagmiddag nog niet eens in Parijs gearriveerd of het gaat al over een nieuwe huurconstructie. Red Bull Leipzig staat op pole position, weet Romano te melden.

Volgens de transferspecialist wil PSG snel de knoop doorhakken. Aanstaande dinsdag moet al duidelijk zijn waar Simons in het komende seizoen gaat spelen. Zondagmiddag vinden er in Parijs gesprekken plaats tussen de entourage van Xavi Simons en de clubleiding van PSG. Franse media melden dat Xavi Simons een vierjarig contract gaat tekenen bij PSG.


Vorig artikelEarnie Stewart op zoek naar nieuwe trainer voor Jong PSV
Volgend artikelPSV directie hevig teleurgesteld in besluit Simons én in PSG directie | Wat vindt Van der Doelen van RB Leipzig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in