Home Nieuws Xavi Simons legt transfer naar RB Leipzig uit en wijst naar Ruud...

Xavi Simons legt transfer naar RB Leipzig uit en wijst naar Ruud van Nistelrooij

3280
0

De kogel is door de kerk. Xavi Simons heeft via Paris Saint-Germain PSV ingeruild voor Red Bull Leipzig.

Xavi Simons heeft woensdag in een videoboodschap afscheid afscheid genomen van PSV. Simons wees daarbij naar Ruud van Nistelrooij, die hij erg dankbaar is. Simons liet aan duidelijkheid niets te wensen over. In een afscheidsvideo richtte hij zich tot de trainer, die zo plots opstapte.

“In het bijzonder wil ik spreken over de trainer Ruud van Nistelrooij. Dankzij hem kwam mijn grote droom uit: spelen op een WK met Oranje. Hij haalde het beste in mij naar boven”, spreekt Simons zijn dank uit richting Van Nistelrooij.

Het vertrek van Ruud van Nistelrooij kwam hard aan bij de middenvelder. Van Nistelrooij vertrok plotseling enkele dagen voor de laatste speelronde, waarin PSV dankzij goals van Simons bij AZ won en als tweede eindigde. Verschillende spelers zouden achter de rug van Van Nistelrooij om naar de leiding zijn gestapt om kritiek op hem te uiten maar Simons maakte al snel duidelijk dat hij geen onderdeel uitmaakte van die zogenaamde groep spelers.

Simons tekenende een contract tot 2027 bij PSG, dat hem in het komende seizoen uitleent aan RB Leipzig en de middenvelder legt graag uit waarom hij in Leipzig gaat wonen en werken.

“De Bundesliga is een van de sterkste competities in Europa en RB Leipzig is een van de sterkste clubs in de Bundesliga”, zegt Simons. “Daarom is dit voor mij de juiste stap. Bij deze club krijgen jonge spelers de kans om beter te worden en succesvol te zijn. Ik kom bij een club die regelmatig Champions League-voetbal speelt. De ploeg heeft de perfecte mix van veel jonge en ervaren spelers en de hele club heeft honger naar succes. Ik kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

Bij RB Leipzig komt Simons binnen als topscorer van de Eredivisie. Na één seizoen in Duitsland keert hij terug bij Paris Saint-Germain.


Vorig artikelLang vindt zichzelf nog meer waard dan 15 miljoen en is klaar met het land België
Volgend artikelWoorden van dank voor de PSV aanhang van openhartige Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in