Home Nieuws Xavi Simons in gesprek met Duitse media over vertrek bij PSV: ‘Toen...

Xavi Simons in gesprek met Duitse media over vertrek bij PSV: ‘Toen heb ik die beslissing gemaakt’

4820
1

Xavi Simons ging donderdagmiddag het gesprek aan met Duitse media, die zo voor het eerst kennis konden maken met de van PSV overgekomen middenvelder.

Ook in Duitse media is de overgang van Xavi Simons van PSV via Paris Saint-Germain naar Leipzig onderwerp van gesprek. Men beseft in Duitsland maar al te goed dat Red Bull Leipzig een potentiële topvoetballer in huis heeft gehaald maar men beseft tegelijkertijd ook dat het een opvallende move is en blijft.

Nee, Xavi Simons is niet door de voordeur en ook niet op een normale manier vertrokken bij PSV. In gesprek met Duitse media ging hij in op zijn onverwachte transfer en vertrek uit Eindhoven maar teleurstellend genoeg zei hij eigenijk inhoudelijk niets. Dus we houden het bij gissen. Gissen en raden naar de ware reden achter het plotse vertrek.

“Ik ben PSV heel dankbaar dat ze mij die kans hebben gegeven”, zegt Simons op zijn eerste grote persmoment bij Leipzig. “Ik heb mezelf kunnen laten zien en de minuten kunnen maken die nodig zijn om me te ontwikkelen. Als alles goed gaat en de resultaten zijn er, dan is dat voor mij het belangrijkste.”

Toch lijkt er een andere reden te zijn dat Xavi Simons de PSV deur achter zich dicht trok. “Ik was al begonnen met de voorbereiding bij PSV en toen heb ik mijn beslissing gemaakt. Die keuze maak ik uiteindelijk op gevoel, zoals ik dat altijd doe. Ik ben nu bij Leipzig en ik wil het team helpen om de beste te zijn. Mijzelf ontwikkelen is nu het belangrijkste, dus ook daarvoor ben ik hier.”

De keuze voor Leipzig maakte Simons uiteindelijk door de gesprekken met de technische staf. “Ik had een heel goed gevoel en dan moet je daar ook achter staan en die kans grijpen. Het gesprek met de trainer was hier het belangrijkste. Dat is voornamelijk de reden dat ik hier ben gekomen”, wijst Simons naar de trainer van Red Bull Leipzig, zoals hij eerder ook al lovend over Ruud van Nistelrooij was.

De zware Duitse Bundesliga was voor Xavi Simons eveneens een belangrijke factor te vertrekken bij PSV. “De Bundesliga is een goede competitie waar jonge spelers zich goed kunnen ontwikkelen. Die kans wilde ik met beide handen aangrijpen.”


Vorig artikelIsmael Saibari wilde vakantie inruilen voor trainingskamp in Oostenrijk en wijkt niet af van dat ene doel: ‘Ik ga voor een basisplaats’
Volgend artikelGeruchten over interesse in Bologna-middenvelder Jerdy Schouten worden slechts deels ontkracht

1 REACTIE

  1. Hij heeft duidelijk voor het geld gekozen, komt te kort voor de Duitse competitie, verwacht dat het voornamelijk bankzitten zal worden en af en toe een invalsbeurt. Bewijs mijn ongelijk maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in