Home Nieuws Xavi Simons in definitieve selectie Koeman, Van Nistelrooij wijst naar niet geselecteerde...

Xavi Simons in definitieve selectie Koeman, Van Nistelrooij wijst naar niet geselecteerde Veerman

7438
0

De nieuwe bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag zijn definitieve selectie voor het Nederlands Elftal bekend.

Zoals verwacht is Xavi Simons opgenomen in die selectie. Simons is meteen de enige PSV’er. Bondscoach Ronald Koeman maakte vrijdag de definitieve selectie bekend voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar en Simons is een van de spelers die zich maandag in Zeist zal melden.

Joey Veerman zat ook in de voorselectie, maar viel af voor de definitieve lijst. Luuk de Jong maakte eerder deze maand bekend zijn interlandloopbaan te beëindigen. Twaalf spelers vielen af, waaronder Joey Veerman. Je begint je zo langzamerhand af te vragen waarom er een voorselectie in het leven wordt geroepen.

Ruud van Nistelrooij werd vrijdagmiddag bevraagd naar het afvallen van Veerman. De trainer maakt zich echter geen zorgen. ‘Laat dit motivatie zijn voor Joey om door te gaan. Hij moet doorgaan waar hij nu mee bezig is. Zijn kracht zit in het spel aan de bal, in de passing vooruit en in het scorend vermogen. Daarin laat hij zien dat hij goede stappen maakt. Maar daarin zit ook nog ruimte voor ontwikkeling om echt naar het niveau van het Nederlands elftal toe te groeien’, aldus Van Nistelrooij over het afvallen van Veerman.

‘En natuurlijk is die ruimte er ook in het verdedigen, in het duelleren, in het druk zetten vooruit. Er zit ontwikkeling in, maar het kan en moet bij hem nog verder ontwikkeld worden. Als hij dit doorzet, gaat Joey zeker een keer de definitieve selectie van Oranje halen.’


Vorig artikelDe wedstrijd FK Bodø/Glimt – PSV had niet gespeeld moeten worden
Volgend artikelKoeman bracht werkbezoek aan Amsterdam en Rotterdam: ‘PSV halen we later in’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in