Home Nieuws Xavi Simons heeft geen transferwens: ‘Ik heb signalen dat hij nog een...

Xavi Simons heeft geen transferwens: ‘Ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven’

1236
0

Lichtpuntje Xavi Simons blijkt veel meer dan dat te zijn nu het PSV dit seizoen niet echt voor de wind gaat.

De kleine maar sterke spelmaker is een eerder een groot lichtpunt te noemen gezien zijn sterke spel waarmee hij PSV eigenijk geregeld op sleeptouw neemt. Menig PSV fan én voetballiefhebber ziet Simons na één seizoen al vertrekken uit Nederland maar daar denkt de hoofdrolspeler zelf anders over. Althans, dat zegt PSV watcher Rik Elfrink over de jonge vedette.

Simons staat tot de zomer van 2027 onder contract bij PSV maar er schuilt gevaar. Paris Saint-Germain kan de middenvelder door een clausule voor 12,5 miljoen euro terughalen, mits de speler daarvoor openstaat. Dat laatste zou een bottleneck kunnen betekenen maar volgens Rik Elfrink zal het zo ver niet gaan komen.

“Ik denk dat hij nog een seizoen blijft”, zegt Elfrink in de Peesjevee-podcast. “Die jongen heeft een plan, ik geloof niet dat hij na een jaar vertrekt.” Elfrink gaat verder: “Ik zal wel voor positivo worden versleten, maar ik heb signalen dat hij nog een seizoen wil blijven”, aldus Elfrink.

PSV aast op het verwijderen van de clausule met PSG uit het contract. “Dan is de kans aanwezig dat daar iets anders in komt te staan. Maar Simons ziet het zelf helemaal niet zo zitten, om terug te keren.”

Volgens Rik Elfrink kan PSV de clausule ‘niet zomaar wegstrepen’. “Daar zullen miljoenen aan te pas moeten komen. En: PSG kan hem verleiden met 25 miljoen euro. Alleen denk ik zelf dat hij dat niet wil”, aldus Elfrink over de slechts negentienjarige vedette nummer één van PSV.


Vorig artikelDebuut Patrick van Aanholt geeft vertrouwen en hoop voor de toekomst
Volgend artikelPSV iconen verwijzen Luuk de Jong ‘even’ naar de bank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in