Home Nieuws Xavi Simons heeft de absolute winnaarsmentaliteit, topspeler wil niets weten van ‘Arsenal...

Xavi Simons heeft de absolute winnaarsmentaliteit, topspeler wil niets weten van ‘Arsenal maatje te groot’

1056
0

Een ieder die Arsenal – PSV weet te analyseren zal achteraf niet anders moeten concluderen dat PSV te kort kwam in het imposante Emirates Stadium.

De ploeg van Mikel Arteta lijkt in alle facetten van het topvoetbal iets verder te zijn dan het vernieuwde PSV met haar nieuwe trainer en nieuwe spelopvatting. Heeft een gelijkspel er dan werkelijk in gezeten? Volgens van Nistelrooij wel maar feitelijk niet als we het wedstrijdbeeld analyseren.

Na afloop leek topspeler Xavi Simons de nederlaag moeilijk te kunnen verkroppen. Verliezen is verschrikkelijk en zeker als je een absolute winnaar bent. Slechts 19 jaar oud en dan op het hoogste niveau je mannetje staan maar ook je oudere en meer ervaren medespelers al coachen en aanwijzingen geven. Xavi Simons heeft het allemaal in zich. De jongeling is nu al een absolute winnaar.

Na afloop kreeg hij de vraag of Arsenal niet een maatje te groot was. Zij antwoord wist nogmaals zijn mentaliteit te verraden. ‘Nou, maatje te groot… We hebben gewoon als team verdedigd en krijgen het doelpunt tegen in de zeventigste minuut. Ik ben wel met een vervelend gevoel van het veld gestapt, want we konden er iets meer uit halen. Dat zag je ook, maar het is hoe het is’, aldus Simons die nu al uitkijkt naar de return in Eindhoven.

‘We hebben kansen gecreëerd, maar op dit niveau moet je gewoon scoren en het laten zien. We hebben het goed gedaan, maar de eindfase is belangrijk. Ik heb zelf ook een paar kansen gehad. Dan moet je gewoon scoren, klaar. Of ik had moeten scoren? Natuurlijk. We hebben genoeg kansen gehad, denk ik. Het is waar dat zij balbezit hadden en wij als blok verdedigden, maar dat is normaal tegen een goed team.’

Simons gaat een grote toekomst als topvoetballer tegemoet, zoveel is zeker. ‘Ik geniet echt van zulke wedstrijden, in zo’n stadion tegen deze club. Ik ben niet teleurgesteld, maar vind het wel vervelend dat we er niks uit hebben gehaald. Ik kan niet wachten en het team ook niet, denk ik’, aldus Xavi Simons over de naderende thuiswedstrijd tegen Arsenal.


Vorig artikelDefensie groeit, Gakpo wist marktwaarde in Londen niet op te schroeven, Max krijgt er van langs
Volgend artikelDick Advocaat mist Joey Veerman in WK selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in