Home Nieuws Xavi Simons geniet van woorden van der Vaart en vindt Louis van...

Xavi Simons geniet van woorden van der Vaart en vindt Louis van Gaal eerlijk

1996
0

Xavi Simons is dagelijks in het nieuws te vinden en dat heeft de jonge topvoetballer aan zichzelf te danken. Zo hard gaat het nu eenmaal met de ontwikkeling van Simons, die op eigen kracht geweldige cijfers en statistieken kan overleggen.

Ook bondscoach Louis van Gaal kon niet om het toptalent heen, al hadden we er allemaal meer van verwacht wat het aantal speelminuten voor Simons aanging. De gemiddelde Nederlandse voetbalfan keek uit naar speeltijd voor Simons in Qatar maar de eigenwijze Louis van Gaal besliste anders. Simons blikt terug op de selectie door van Gaal en vindt tegelijk iets van de eerlijkheid van de bondscoach.

“In november kreeg ik een mail toen ik op de club was, daarin stond dat ik bij de WK-selectie zat”, vertelt Simons in HELDEN magazine. “Ik was heel blij en verrast, iedereen bij PSV feliciteerde me. Als je me vorige zomer had verteld dat ik naar het WK zou gaan, had ik het niet geloofd. Eenmaal thuis wachtte mijn familie me op. Mijn moeder begon te huilen. Ik moest denken aan alles wat zij en wij als gezin hadden meegemaakt en vond het ook voor haar een mooie beloning.”

De ontmoeting met Louis van Gaal vond al snel plaats. “Vooraf had ik veel dingen over hem gehoord. Ik vond hem een heel bijzondere trainer. Op de eerste dag bij het Nederlands elftal had ik meteen al een gesprek met hem. Dat was best pittig. De bondscoach liet me meteen mijn plek weten. Hij zei: je bent hier voor het eerst als jonkie, moet dingen leren, zien en meemaken. En wie weet komt jouw kans op het veld’. Hij was heel eerlijk. Mooi.”

Onder Ronald Koeman lijkt alles anders. Niet alleen het systeem maar ook het spel en de resultaten. Wat van Gaal linkom deed, doet Koeman rechtsom en dus was er meteen een basisplaats voor Xavi Simons tegen Frankrijk. “Nu zijn we een nieuwe fase ingegaan met bondscoach Ronald Koeman. In het team zitten zoveel sterren: Virgil van Dijk, Frenkie de Jong, Memphis Depay. Ik kan niet wachten om met die grote spelers op het veld te staan.”

Simons is erg blij met de lofuitingen in de media. “Natuurlijk heb ik ook meegekregen dat Rafael van der Vaart riep dat het Nederlands elftal om mij heen gebouwd moet worden. Het is fantastisch dat zo’n legende dat heeft gezegd, maar als ik daar te veel over na ga denken, kan het alleen maar fout gaan”, aldus Simons.


Vorig artikelEngelse krant vraagt Sevilla keeper Dmitrovic naar veldbestorming: ‘PSV is een geweldige club’
Volgend artikelVan Bommel over dieptepunt PSV – AC Milan: Oneens met ‘Ambrosini moment’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in