Home Nieuws Xavi Simons en RB Leipzig geven 2-0 voorsprong tegen Bayern München weg

Xavi Simons en RB Leipzig geven 2-0 voorsprong tegen Bayern München weg

702
0

Vooraf huiverde men in München van de excellerende Xavi Simons. De spelmaker wordt ook in het zuiden van Duitsland gevreesd maar tegen FC Bayern München wist Simons deze keer niet te scoren.

De topper tussen RB Leipzig en Bayern München is geëindigd in 2-2. Leipzig leidde bij rust met 2-0. De eerste kans in de wedstrijd was voor Bayern, Jamal Musiala faalde oog in oog met keeper Janis Blaswich. Maar daarna vocht Leipzig zich in de wedstrijd. Xaver Schlager stuurde Loïs Openda diep en diens inzet vloog via Kim Min-jae langs doelman Sven Ulreich.

Even later zat de keeper er bij een hoekschop helemaal naast. Openda legde de bal terug en Castello Lukeba schoot raak. Na de rust kwam Bayern München ietwat gelukkig op 1-2. Leroy Sané schoot een vrije trap tegen de arm van Benjamin Henrichs aan. Een penalty volgde en Harry Kane benutte de penalty.

De Duits kampioen uit München counterde naar 2-2 via Leroy Sané. Beide ploegen speelden daarna nog vol voor de winst, maar de kansen daarop werden gemist. Bekijk in onderstaande video de hoogtepunten uit het duel tussen RB Leipzig en Bayern München.

Vorig artikelAnalisten lyrisch na ’trainingspotje’ en 38 schoten op doel: ‘Grootste positieve metamorfose in de Eredivisie’
Volgend artikelBeleid PSV wekt verbazing bij Valentijn Driessen: ’PSV zegt het één en doet het ander’