Home Nieuws Xavi Simons deze week voor gesprekken in Eindhoven voor contract tot 2028...

Xavi Simons deze week voor gesprekken in Eindhoven voor contract tot 2028 | Snel akkoord verwacht

3410
0

PSV is inmiddels in onderhandeling over het afronden van de contractbesprekingen met Xavi Simons ten einde zijn contract daadwerkelijk te verlengen.

Club en speler plus zaakwaarnemers zijn al weken met elkaar in gesprek maar een afronding van het geheel lijkt nabij. Onder de zaakwaarnemers van Simons worden verstaan zijn broer Faustino en de nieuwe zaakwaarnemer, de Engelsman Dein.

Simons was deze week, meteen na de Nations League interland Nederland – Italie in Enschede, in het Philips Stadion voor gesprekken met Earnie Stewart. Daar zouden voorzichtig de puntjes op de i gezet worden zodat er snel duidelijkheid en overeenstemming volgt inzake een nieuw contract voor de jonge topvoetballer.

Naar aanleiding van de berichtgeving over de massale belangstelling in de twintigjarige spelmaker, komt het Eindhovens Dagblad met een update. PSV zet in op een contract tot de zomer van 2028. Volgens de regionale krant willen de partijen snel toewerken naar een akkoord. ‘Over de inhoud van de gesprekken doet PSV geen mededelingen. Wel klinkt vanuit de club door dat er nog steeds geen grote zorgen zijn over een snelle transfer van Simons, ook niet naar Paris Saint-Germain’, schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad.

De krant meldt ook dat Xavi Simons niet heeft aangegeven dat hij wil terugkeren naar PSG, dat hem voor zo’n zes miljoen euro kan ophalen in het Philips Stadion. Kortom, Xavi Simons lijkt totaal niet voornemens terug te keren naar de Parijse topclub. Wel is het genoemde bedrag van 6 miljoen transferclausule afhankelijk van tijdstip en gekozen moment in bepaalde transferperioden. Nogmaals, dit geldt slechts als de hoofdrolspeler zelf kiest voor een terugkeer naar Parijs.

‘De werkelijke terugkoopsom hangt af van allerlei voorwaarden, extra’s en de timing van een transfer. Op dit moment ligt dit scenario overigens totaal niet op tafel’, meldt het Eindhovens Dagblad daar nog over.

Als Xavi Simons en PSV deze week gaan verlengen, waar het wel naar uitziet omdat PSV en de hoodfrolspeler nogmaals een gesprek op de agenda hebben staan in het Philips Stadion één van de komende dagen, zal er een forse beloning voor Xavi Simons in zijn nieuwe contract verschijnen. Dat heeft weer van doen met de PSG-clausule, die uit het nieuwe contract gehaald zal gaan worden. Xavi Simons zal naar verwachting kunnen gaan mee verdienen aan een toekomstige uitgaande transfer.


Vorig artikelFranse media berichten massaal over Xavi Simons en sporen PSG aan: ‘Grote fout als PSG Simons niet terughaalt’
Volgend artikelWaarom de komst van Peter Bosz een zegen is voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in