Home Nieuws Xavi Simons denkt na over transfer naar Arsenal

Xavi Simons denkt na over transfer naar Arsenal

4547
0

Voor Xavi Simons staat een fantastisch seizoen waarin hij zich flink wist te ontwikkelen, alweer zijn tweede eindronde met Oranje voor de deur.

Simons is door Ronald Koeman geselecteerd voor Oranje en daar is de aanvaller erg blij. Zoals bekend is Ronald Koeman een nuchtere bondscoach en tempert hij zo nu en dan de verwachtingen rond de populaire middenvelder. Koeman ziet voor Simons nog geen leidende rol in de as van het veld weggelegd, waar Ruud van Nistelrooij dat veelal wel deed. Al speelde Simons bij PSV op papier juist wel wel vaak aan die linkerkant.

Het maakt voor het toptalent allemaal niet uit. De naam is gevallen. Ruud van Nistelrooij. De jonge Simons vond het een heuse schok dat de trainer die hij zo lef had, plots vertrok. Het deed veel met Simons, die zich wel meteen weer wist op te richten.De manier waarop AZ aan de kant gezet werd, de twee karakteristieke doelpunten welteverstaan, waren weergaloos. Simons spreekt nog vol lof over de trainer die zo plotseling bij PSV vertrok.

“We zijn dezelfde types. Ik zag mezelf een beetje in hem. Hoe hij voetbal beleeft, beleef ik het ook. Die passie en wilskracht zitten in mij. Hij heeft me naar PSV gebracht en op het podium gezet. Dat ik nu bij het Nederlands elftal zit, komt ook een beetje door hem”, stelt Simons vast.

Simons zag dat Van Nistelrooij óók elke dag bezig was met beter worden. “Je mag mooi dromen, maar je moet er alles aan doen om die dromen waar te maken. Ik zag het aan hem: hoe hij wedstrijden inging of besprekingen. Ik wens hem al het beste. Voor mij was het een eer om met Van Nistelrooij te werken.”

Dat Simons werd genoemd als één van de spelers die over de trainer had geklaagd, zat hem dan ook flink dwars. “Dat deed iets met me, want ik ben close met hem. Ik ben direct naar hem toegegaan en heb hem uitgelegd wat er is gebeurd. Gelukkig is alles goed tussen ons.”

De toekomst van Xavi Simons is wat PSV betreft erg stellig maar de middenvelder annex aanvaller lijkt daar zelf wel anders over te denken. Kortom, er moet nog een besluit worden genomen. Of Simons zelf bij PSV blijft, is dus nog onzeker. Arsenal heeft nadrukkelijk belangstelling. De club uit Londen is één van de vele clubs met meer dan serieuze belangstelling voor het gewilde toptalent.

“Ik weet het nog niet. Ik ben nu bij het Nederlands elftal, ga hier twee weken aan de slag en dan zullen we zien wat er gebeurt. Straks gaan we samen met familie beslissen wat het beste voor me is”, klinkt het twijfelachtig. Naar verluidt zouden de gesprekken tussen PSV en Peter Bosz ook over Xavi Simons en een eventueel vertrek zijn gegaan. Bosz wilde van Brands en Stewart graag weten hoe er gehandeld gaat worden mocht Simons alsnog vertrekken.


Vorig artikelLaatste gesprekken | ‘Bosz is ervan overtuigd dat hij met PSV zijn eerste hoofdprijs als trainer kan pakken’
Volgend artikelPresentatie op komst, langdurig contract voor Peter Bosz bij PSV: ‘Vier, vijf nieuwe basisspelers’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in