Home Nieuws Xavi Simons dankt John de Jong voor eerste contacten: ‘Het is jammer...

Xavi Simons dankt John de Jong voor eerste contacten: ‘Het is jammer dat hij weg is’

829
0

Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is deze week in een wekelijkse podcast over PSV lyrisch over Xavi Simons.

Elfrink is vooral onder de indruk van de energie die de pas negentienjarige tiener brengt. Simons heeft zich ook moeiteloos aangepast aan de club en medespelers. Simons scoorde zondag dan wel niet tegen Feyenoord maar de aanvallende middenvelder was een voortdurende plaag voor de Rotterdammers. John de Jong verdient de credits voor de komst van Simons naar PSV, dat moge duidelijk zijn.

noemt het vertrek van John de Jong ‘jammer’. Het eerste contact tussen de negentienjarige middenvelder en PSV liep via de opgestapte technisch directeur. Simons vindt het dan ook jammer dat John de Jong vertrokken is. Tegenover het Eindhovens Dagblad zegt de aanvaller daarover:

“John heeft het hele project uitgelegd en de trainer ook. Met John had ik een goede relatie bij PSV en het is jammer dat hij weg is. Ik hoop dat het een mooi seizoen kan worden desondanks. Liever heb je dat het niet eerst in de media komt en dat de club het kan vertellen, maar uiteindelijk hadden wij onze focus op de wedstrijd tegen Feyenoord.”

Simons voelt zich goed in Eindhoven, waar hij sinds zijn komst eigenlijk wel wekelijks uitblinker is. “Voor mij was het nu tijd om zelf door te zetten, na mijn periode bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain. In Barcelona heb ik me bij een van de beste jeugdopleidingen ter wereld mezelf mogen ontwikkelen. Daarna heb ik in Parijs elke dag dingen geleerd en met de beste spelers ter wereld mogen trainen. Nu gaat het bij PSV vrij snel en zoiets kan ook in voetbal. Ik wil stappen maken en hoop dat ik zo door kan gaan”, aldus een gelukkige Xavi Simons.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here