Home Nieuws Xavi Simons blikt terug op vrijdag: Zo hoorde topspeler Simons van de...

Xavi Simons blikt terug op vrijdag: Zo hoorde topspeler Simons van de selectie voor het WK

861
1

Xavi Simons is international van Oranje. De aanvaller, die nog geen minuut speelde voor het grote Oranje, wacht een grote toekomst maar eerst een mondiaal toernooi.

De jongeling is natuurlijk dolblij om deel uit te maken van de definitieve Oranje-selectie op het WK. Toch bleek het al maanden in zijn hoofd te zitten. Simons erkent dat hij na zijn transfer van PSG naar PSV ergens al rekening hield met een uitverkiezing.

In gesprek met ESPN zegt hij dat het een grote eer is. “Het is een eer om een WK te spelen. Zulke grote spelers, ik ben heel erg dankbaar.” Op het moment dat hij afgelopen zomer van Paris Saint-Germain naar PSV overstapte, had hij dit scenario al in zijn hoofd. “Om eerlijk te zijn: ik had in mijn achterhoofd om bij PSV te vechten voor een plek op het WK. Uiteindelijk is het gelukt.”

Simons legt uit dat de afvallers vrijdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur gebeld zouden worden. “Toen moest ik beschikbaar zijn. Na 10.00 uur wil je niet te blij doen en wachten tot het om 12.00 uur officieel is. Iedereen was blij voor me, vooral mijn familie.” Op het moment van de bekendmaking, stond hij bij PSV onder de douche. “Iedereen schreeuwde en was blij voor me.”

Toen hij thuis kwam, trof Simons een emotionele moeder aan. “Ze moest huilen. Haar reactie was het mooist. Ze heeft zo hard gewerkt voor mij. Dat geeft me power om door te gaan.” Het is voor de middenvelder nog wachten op zijn eerste kennismaking met Louis van Gaal. “Nee, ik heb hem nog nooit gesproken. Maandag, denk ik.”


Vorig artikelMax voelt einde bij PSV naderen en mist de waardering voor Roger Schmidt
Volgend artikelVan Nistelrooij ziet WK perikelen én wedstrijd Emmen – Ajax als onrustige factoren bij PSV – AZ

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in