Home Nieuws Xavi Simons blikt terug op jaren in Barcelona: ‘Bij Barcelona trainen ze...

Xavi Simons blikt terug op jaren in Barcelona: ‘Bij Barcelona trainen ze nooit in de fitness’

2216
0

Xavi Simons is momenteel onderwerp van gesprek in het Nederlandse en Europese voetbal. De jongeling levert prestatie na prestatie en staat daardoor volop in de spotlights.

Simons speelde vorige week in Londen nog een redelijk anonieme wedstrijd, zoals PSV in zijn geheel redelijk flest voor de dag kwam in het Londense Emirates Stadium van Arsenal. De thuiswedstrijd tegen de Gunners liet maar weer eens zien hoe belangrijk het kan zijn om de steun van de thuissupporters te voelen. PSV kwam behoudens de eerste 30 minuten veel gedurfder voor de dag en dwong Arsenal zo nu en dan de lange bal te spelen waardoor de ploeg van Ruud van Nistelrooij weer snel in balbezit wist te komen. Grote aanjager was Xavi Simosn, die op slag van rust een werelddoelpunt maakte gezien zijn leeftijd en ervaring op het hoogste niveau.

Helaas werd zijn doelpunt afgekeurd maar het zorgde daags na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de ploeg van Mikel Arteta voor bewonderenswaardige commentaren aan het adres van Xavi Simons, die door menig analist al als Europese topspeler wordt beoordeeld. Simons wordt de afgelopen dagen ook gevraagd naar zijn jaren bij PSG en FC Barcelona. Fysiek is Simons pas in Parijs sterker geworden en niet in Spanje. Hoe zit dat precies, wil men weten van Simons.

Daarover zegt de fysiek sterke middenvelder het volgende: “Bij Barcelona trainen ze nooit in de fitness. Alleen met de bal. Niet aan mijn lichaamsbouw te kunnen werken, was een probleem voor mij toen. Wanneer ik dan bij PSG aankwam, ontdekte ik dat ze daar wel in de fitness werkten en dat ik vaardigheden moest ontwikkelen om me tijdens wedstrijden te verdedigen. De Franse competitie was erg fysiek en ik heb zelf het verschil ervaren. Maar het is nu niet het moment om aan het verleden te denken, want de toekomst ziet er rooskleurig uit”, aldus Simons.


Vorig artikelWim Kieft (Driessen!) onder de indruk van mentaliteit Luuk de Jong: ‘De Jong was een goede geweest voor Ajax’
Volgend artikelEngelse media: PSV overklast Arsenal, coach Arteta zag PSV domineren: ‘PSV verdiende winnaar’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in