Home Nieuws Xavi Simons bevestigt clausule maar stelt PSV gerust: ‘Geen reden om weg...

Xavi Simons bevestigt clausule maar stelt PSV gerust: ‘Geen reden om weg te gaan, ben hier gesetteld’

543
0

Xavi Simons heeft voor het eerst zelf een reactie gegeven op de clausule in zijn contract, waar lang twijfel en onzekerheid over bestond.

Afgelopen week kreeg PSV kritiek te verwerken dat het eerder dit seizoen niet transparant genoeg was over het contract van Simons bij PSV. We kunnen niet concluderen dat de club gelogen heeft maar de gehele waarheid inzake de invulling van het contract van Simons is toch anders dan werd veronderstelt.

Hoe ging dat nu precies eerder dit seizoen? Kort na de bekendmaking doken geruchten op over een clausule in het contract van Simons, PSV ontkende dat er sprake was van een terugkoopoptie. Tijdens het presenteren van de jaarcijfers afgelopen maandag werd echter duidelijk dat er wel zo’n soort clausule bestaat. En dus laat de club nu ook Simons zelf aan het woord. De openbaring vanuit Simons lijkt op voorhand geïnitieerd te zijn door de club, opdat ook vanuit de speler zelf de bevestiging hierover gecommuniceerd wordt.

PSV lijkt zich geen enkele zorg te behoeven maken over de toekomst van Simons na dit seizoen. Het heeft er alle schijn van dat Simons langer bij PSV wenst te blijven. ‘Het is waar dat ik een clausule heb, maar het is een clausule tussen mij en PSV. Niet tussen mij en Paris Saint-Germain’, zegt hij in gesprek met PSV TV.

‘Het is een clausule waarmee ik, als ik naar PSG zou willen gaan, voor een bepaald bedrag weg kan aan het eind van het seizoen’, geeft Simons uitleg. Dat deze clausule bestaat, zegt op dit moment weinig voor de middenvelder. ‘Om eerlijk te zijn zit het niet in mijn hoofd om weg te gaan. Ik ben hier gesetteld, ik voel me goed hier. Dat kan je ook zien op het veld denk ik. Ik ben hier transfervrij gekomen, dus ik heb geen verplichtingen naar iemand toe. Ik ben degene die de keuze moet maken’, aldus Xavi Simons.


Vorig artikelKrijgt Til hetzelfde over zich heen als Joey Veerman na uitspraak over positie? ‘Ik ben een nummer 10’
Volgend artikelVeel lof voor ‘nieuwe basisspeler’ Érick Gutiérrez, Mexicaan heeft zich wéér in het elftal geknokt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in