Home Nieuws Xavi en FC Barcelona willen versneld vertrek Luuk de Jong uit Barcelona

Xavi en FC Barcelona willen versneld vertrek Luuk de Jong uit Barcelona

7695
0

In Barcelona is het tijdperk Ronald Koeman definitief afgesloten en kijkt men inmiddels vol vertrouwen uit naar het nieuwe tijdperk.

De ijdele voorzitter Laporta wist maandagmiddag te pronken met de nieuwe trainer Xavi Hernandez. De pijlen van heel Catalonie en FC Barcelona waren maandagmiddag gericht op Xavi maar ook op voorzitter Laporta en daar is het de clubpresident ook net om te doen want een ieder mag weten dat hij en niemand anders dan hij Xavi heeft aangesteld als nieuwe trainer. Ronald Koeman zal het met lede ogen aanschouwen, want erg chique is het allemaal niet.

Dat geldt ook voor de toekomst van Luuk de Jong in Catalonië want Spaanse media melden dat Luuk de Jong niet langer gewenst is in Camp Nou. Ook dat zou getuigen van weinig chique beleid want nog maar enkele maanden geleden omarmde Laporta de spits van Sevilla letterlijk en figuurlijk bij de presentatie. Echter mag de Jong alweer vertrekken want er moet ruimte worden vrijgemaakt in het spelersbudget.

FC Barcelona en Xavi hopen met een versneld vertrek van Luuk de Jong wat ruimte in de selectie te maken, zo schrijft de Catalaanse krant Sport over de Jong en zijn huurcontract in Barcelona. De nieuwe trainer Xavi zou het dan ook totaal niet zien zitten in Luuk de Jong. De spits had het meteen moeilijk bij Barcelona en scoorde in negen wedstrijden slechts één keer. Door het ontslag van Koeman is zijn perspectief bij Barça verder afgebrokkeld, schrijven de kranten over de spits van Sevilla.

SPORT maar ook andere kranten weten dat FC Barcelona al contact zocht met Sevilla over eventuele voortijdige ontbinding van het nog tot 1 juli doorlopende huurcontract. Trainer Xavi zou zeker van zijn zaak zijn en inmiddels al aan de clubleiding duidelijk hebben gemaakt dat Luuk de Jong geen deel gaat uitmaken van zijn plannen. Een mogelijkheid voor Luuk de Jong en Sevilla zou kunnen zijn dat er in de tweede seizoenshelft een andere club komt die het huurcontract van de Jong over zou kunnen gaan nemen. Besiktas zou een optie kunnen zijn.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here