Home Nieuws Wordt seizoen ’23-’24 het seizoen van voormalig FC Barcelona talent en PSV...

Wordt seizoen ’23-’24 het seizoen van voormalig FC Barcelona talent en PSV ‘basisspeler’ Fodé Fofana?

3115
0

Seizoen 2022-2023 werd het seizoen van de doorbraak van Xavi Simons maar ook Johan Bakayoko klopte hard op de deur. De Belgische aanvaller maakt wekelijks flinke stappen voorwaarts en staat volop in de belangstelling van andere clubs.

Bakayoko staat ook de belangstelling van binnen- en buitenlandse media. Zo spreekt de Belg met voetbalblad ELF over zijn ontwikkeling en zijn doelen. De jonge buitenspeler geeft aan ook veel verwachtingen te hebben van enkele van zijn ploeggenoten bij PSV. Bakayoko verwacht dat Ismael Saibari en Fodé Fofana snel basisspeler zijn in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

Saibari begon erg sterk en was een periode basisspeler maar daarna stokte het enigszins. De aanvallende middenvelder speelde twaalf Eredivisie-duels, waarvan vijf als basisspeler. Daarin gaf hij twee assists. “Ismael kan ook één van de beste spelers van de Eredivisie worden. Hij is echt een bijzondere speler”, zegt de Belg tegen ELF Voetbal. “Ik noem hem Maradona. Hij kan goed dribbelen en is fysiek heel sterk.”

“Alleen zijn afwerking moet beter. Dat weet hij ook. Ik geef hem weleens tips, maar af en toe is hij verdwaald. Het komt wel goed, met de tijd. Ik verwacht dat Ismael nog hele mooie stappen kan maken wanneer hij ook daadwerkelijk gaat scoren”, vervolgt Bakayoko, die nog meer verwacht van de jonge topspits Fodé Fofana. Bakayoko denkt dat Fofana snel een basisspeler zal worden onder Ruud van Nistelrooij.

“Het klinkt misschien wat gek. Maar onze vriend Fodé heeft in zijn manier van afwerken en dribbels eigenlijk wel iets weg van de trainer als speler. Fodé kan ook heel zuiver afwerken. Ik was nog wat jong om onze trainer op tv te zien als speler van onder andere Manchester United en Real Madrid, maar we hebben weleens beelden van hem op YouTube gezien. Heel indrukwekkend”, aldus Bakayoko over ploeggenoot Fofana, die een bijzondere geschiedenis heeft bij FC Barcelona.

In onderstaande video legt de jonge spits wat hem ten deel veel toen hij zich per toeval in Lyon begaf.


Vorig artikelOnnavolgbare stap: Philips wordt shirtsponsor van schandaalclub FC Barcelona
Volgend artikelBakayoko niet verbaasd door interesse PSG maar is vastberaden: ‘Ik blijf deze zomer bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in