Home Nieuws Wordt Sam Lammers het kind van de rekening onder ‘veeleisende’ Schmidt?

Wordt Sam Lammers het kind van de rekening onder ‘veeleisende’ Schmidt?

5786
0

Gaat Sam Lammers dit seizoen zijn grote belofte inlossen?

In Tilburg hebben ze twijfels gekregen wat betreft de doorbraak van de lange technische spits. Bastiaan Riemersma, hoofd jeugdopleiding van Willem II die jarenlang met met de spits samenwerkte, moet nog maar zien of het pressievoetbal van de Duitser hem ligt.


“Het is echt een heel andere manier van voetballen, zoals ik het tot nu toe zie”, zegt Riemersma tegen het Eindhovens Dagblad. “Een manier van spelen waarin de voorste twee veel discipline moeten tonen. Ze moeten veel meters maken en vuil werk opknappen bij het zetten van druk. Misschien verzetten ze nog wel meer werk dan de verdedigers. Het is afwachten of dat Sam goed ligt.”

PSV en Lammers treffen vrijdagavond Willem II in Tilburg voor het volgende oefenduel. Willem II’er Riemersma blijft, ondanks het feit dat hij verwacht dat Lammers zich moet aanpassen aan de Schmidt-werkwijze, enthousiast en hoopt op een definitieve doorbraak van Lammers, die afkomstig is uit Goirle. PSV en Lammers zijn nog steeds in gesprek over het verlengen van het contract wat in de zomer van 2021 af zal lopen.

“Los daarvan blijft het door zijn gave techniek een speler waarvan je kunt genieten als hij aan de bal is. Hij kan ook hartstikke gevaarlijk zijn rondom en in de zestien, dat heeft hij in de Eredivisie al bewezen”, aldus het hoofd jeugdopleiding van Willem II.


Facebook Comments Box