Home Nieuws Wordt Luuk de Jong te weinig beschermd?

Wordt Luuk de Jong te weinig beschermd?

2437
0

Luuk de Jong kreeg deze week, na de ferme nederlaag tegen Arsenal, van menig analist nog de nodige complimenten voor zijn spel tegen Arsenal.

Het verhaal van Arsenal – PSV is bekend. PSV bleek nagenoeg kansloos te zijn in Londen maar na afloop zei Peter Bosz dat zijn ploeg weinig tot niets te verweten viel. Het niet kort dekken daargelaten, zag Bosz al tijdens de wedstrijd dat er weinig eer te behalen viel in het Emirates Stadium maar een gebrek aan strijd, duelkracht en inzet is geen moment een gespreksonderwerp geweest.

Arsenal was simpelweg beter dan PSV en dus ziet Bosz een uitdaging in de komende maanden want Arsenal is in december opnieuw tegenstander van PSV. Aanvoerder Luuk de Jong kreeg van menig analist zelfs nog de nodige complimenten voor de arbeid die hij in de wedstrijd tegen Arsenal ten toon wist te spreiden. Opmerkelijk genoeg ging het na de wedstrijd tegen Almere City ook over Luuk de Jong inzake het onderwerp strijd en het fysieke aspect.

Aanvoerder Luuk de Jong was na afloop van Almere City FC uiteraard tevreden met de 0-4 overwinning. Maar er was zoals gezegd meer. De Jong was na afloop van de 0-4 overwinning niet blij met bepaalde momenten in de wedstrijd. Zo wees De Jong naar de scheidsrechter na dat hij geen strafschop had gekregen nadat zijn shirt kapot was getrokken. De beelden lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

Kort na de openingstreffer van Guus Til moest Luuk de Jong zelfs naar de zijkant voor een nieuw shirt. ‘Het was veel strijden vandaag, we moesten natuurlijk veel lange ballen spelen en veel duels aangaan. Maar bij die voorzet werd ik wel behoorlijk vastgehouden. De scheidsrechter zei dat we allebei vasthielden en ik er niet meer bij kon. Maar als je shirt zo kapot getrokken wordt’, zei Luuk de Jong.

‘Vasthouden doe je puur opzettelijk, met een idee’, vervolgde De Jong. ‘Ik vind dat dit veel meer bestraft mag worden, dan houdt het vanzelf op. Een tackle waarbij je nog een bal probeert te raken maar net iemand raakt vind ik eigenlijk minder strafbaar dan zoiets. Maar goed, het blijft lastig.’

Luuk de Jong keek verder tevreden terug op de gewonnen wedstrijd in Almere. ‘We hadden ze wel geanalyseerd, maar we kwamen moeilijk aan voetballen toe’, analyseerde De Jong. ‘Dat kwam ook door het veld: het leek wel goed, maar het was toch behoorlijk glad en hobbelig. Toen zeiden we ook tegen elkaar: als we één op één staan, speel wat vaker de lange bal. Op een gegeven moment deden we dat beter en maken we een goede goal met Guus, dan weet je dat een tegenstander het mentaal moeilijker gaat krijgen.’

Na de 0-2 van Hirving Lozano was het wel gespeeld. ‘In de tweede helft konden sommige dingen best beter, maar al met al denk ik dat we het heel professioneel gedaan hebben met elkaar’, aldus De Jong, die indirect toch om meer bescherming vraagt.


Vorig artikelSchalke 04 schorst Timo Baumgartl na openlijke kritiek, verdediger krijgt bijval van fans
Volgend artikelAlmere City FC trots na komst PSV maar er ging veel fout | Verkeerde tickets, verkeerde ingang en geen persruimte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in