Home Nieuws Wordt FC Twente overschat? ‘PSV banger voor De Grolschveste dan voor FC...

Wordt FC Twente overschat? ‘PSV banger voor De Grolschveste dan voor FC Twente’

470
0

Nog één enkele interland en we kunnen ons weer richten op de hervatting van de Eredivisie. PSV wacht komend weekend de uitwedstrijd bij FC Twente in Enschede.

Een uitbeurt die klaarblijkelijk veel stof doet opwaaien want de ploeg van Peter Bosz zou in Enschede weleens tegen het eerste puntenverlies van de competitie kunnen gaan aanlopen. Of het zover gaat komen valt natuurlijk nog te bezien. De ploeg van Bosz wacht na het thuisduel tegen PEC Zwolle een serie uitwedstrijden
want niet alleen FC Twente maar ook Sevilla en Feyenoord staan op de agenda. In totaal speelt PSV nog zeven wedstrijden in kalenderjaar 2023.

Een bezoek aan FC Twente gold vorig seizoen en het seizoen daarvoor als lastige opgave. PSV verloor vorig seizoen onder Ruud van Nistelrooij kansloos van de Tukkers. De ploeg van Van Nistelrooij speelde een zeer zwakke wedstrijd in Enschede en werd met name op strijd en inzet flink afgetroefd door FC Twente, dat het seizoen daarvoor PSV in de slotminuut de 3-3 nog zag maken. Ook toen werd PSV, met name in de eerste helft, afgetroefd op duelkracht en mentaliteit.

Het PSV van Peter Bosz is niet het PSV van Ruud van Nistelrooij dan wel Roger Schmidt dus wedstrijden met elkaar vergelijken heeft dan ook geen zin. Het PSV van Peter Bosz lijkt bovendien ook geen elftal te zijn dat onder de indruk geraakt van een vijandig stadion maar daar denkt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad om onverklaarbare redenen anders over blijkt uit zijn uitspraken in de Podcast Heet van de Herdgang.

Elfrink wijst naar het stadion van de Tukkers dat mogelijk indruk zou moeten gaan maken op het elftal van Peter Bosz, dat dit seizoen toch al een paar pittige uitwedstrijden gespeeld heeft maar geenszins bezweek onder welke druk dan ook. Uitwedstrijden bij Feyenoord en bij Lens bleken achteraf bezien voor PSV ‘gewoon’ wedstrijden te zijn waarin er vol op de aanval gespeeld werd en er ook veelal op balbezit gespeeld kon worden getuige de wedstrijdstatistieken. Elfrink denkt dat het aanstaand weekend toch allemaal anders kan zijn in de Grolschveste.

“Ik heb zelf ook heel vaak in het Diekman gezeten en dat vond ik een leuk stadion vroeger”, vertelt Elfrink in de podcast Heet van de Herdgang. “Dat scorebord, de sponsoren kan ik zelfs nog opnoemen. Dat was altijd wel leuk. FC Twente was vroeger een mooie club en dat is het nu nog steeds. De Grolsch Veste is alleen wel effe wat anders dan het Diekman.”

“Ik denk dat PSV wat banger is voor de Grolsch Veste dan dat PSV bang is voor FC Twente”, gaat de PSV-watcher verder. “Als die Veste eenmaal ‘in de fik vliegt’ en als het daar gaat kolken, dan gaat het hard. Dan klapt Twente erop en kan het zomaar 2-0 of 3-0 staan. En dan moet je van goede huize komen om dat weer goed te maken”, aldus Elfrink over de aanstaande wedstrijd tegen FC Twente.

Het heeft er hier toch alle schijn van de journalist van het Eindhovens Dagblad zowel FC Twente als de Grolschveste toch wat overschat. Aanstaande zaterdagavond trappen FC Twente en PSV om 18.45u af in de Grolschveste.


Vorig artikelJoey Veerman: ‘Als ik het daarmee eens ben, dan ben ik arrogant’
Volgend artikelNa Cocu ontkomt ook Van Ginkel niet aan stevige kritiek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in