Home Nieuws Wordt de rol van Jorrit Hendrix onderschat?

Wordt de rol van Jorrit Hendrix onderschat?

28
7

Jorrit Hendrix keert zaterdagavond weer terug in de basis na een schorsing. Hendrix heeft dit seizoen de rol van Andres Guardado overgenomen. Toch wordt de middenvelder nog niet geselecteerd voor Oranje. Wordt zijn rol onderschat of juist wel op waarde geschat?

Het is een kwestie van tijd voor ook Jorrit Hendrix in beeld komt bij het Nederlands elftal. Althans, dat denkt Willy van de Kerkhof, die erg te spreken is over de ontwikkeling van de middenvelder.

“Jorrit is voor PSV in dit seizoen onmisbaar geworden zonder op te vallen”, aldus de oud-speler. In het Eindhovens Dagblad kijkt Van de Kerkhof naar de prestaties van Hendrix. “Hij maakt het team sterker en kan de voorste en achterste linie sturen. Dat is precies wat dit PSV nodig heeft. Wel moet Jorrit oppassen dat hij zichzelf niet sterker wil maken dan hij is. Hij moet vooral aan het team bijdragen, daarin ligt zijn grote kracht. Ik zie hem af en toe van een meter of dertig op goal schieten en vraag me af waarom. Daar liggen zijn kwaliteiten volgens mij niet.”

Dat PSV afgelopen weekend met 5-0 van Willem II verloor, wijt Van de Kerkhof dan ook niet zozeer aan de afwezigheid van Hirving Lozano maar wel aan de schorsing van Hendrix. “In sommige wedstrijden is hij gewoon enorm belangrijk omdat hij er altijd in kleunt. Precies wat PSV vorige week miste.”

Hoewel Hendrix niet bij de voorselectie zat van Ronald Koeman, verwacht de voormalig middenvelder dat Hendrix op termijn zal uitgroeien tot international van het Nederlands elftal. “Jorrit is nu nog een echte clubspeler en wordt op termijn ook van waarde voor Oranje.”


Facebook Comments

7 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here