Home Nieuws Wordt contractverlenging een heuse soap? ‘Schmidt wenst meer investeringen en inmenging in...

Wordt contractverlenging een heuse soap? ‘Schmidt wenst meer investeringen en inmenging in PSV beleid’

3356
0

PSV en Roger Schmidt in combinatie met de toekomst. Het is bijna half januari maar de toekomst van de Duitser in Eindhoven is nog altijd onzeker.

Gaat Roger Schmidt door bij PSV of juist niet? Het heeft er alle schijn van dat PSV en Schmidt best willen maar dat de Duitser een flink pakket aan eisen en vragen heeft voor de PSV directie.
Het betreffen vragen over de koers die de club gaat varen. Schmidt lijkt te willen zeggen dat hij niet zomaar overal zijn vingers aan wenst te branden. De Duitse trainer heeft immers een naam hoog te houden in het Europese voetbal. Toch lopen er al even gesprekken tussen club en trainer. Naarmate de tijd verstrijkt ontstaan er steeds meer geruchten over wensen, eisen, visie en beleid. Of het een heuse soap gaat worden valt nog te bezien maar feit is dat PSV en Schmidt rustig de tijd nemen, zoals Gerbrands vandaag weer bevestigde tegenover VI.

Het is nog altijd niet duidelijk of Roger Schmidt zijn aflopende contract gaat verlengen bij PSV. Het Eindhovens Dagblad ziet een aantal belangrijke ‘gesprekspunten’ voor Roger Schmidt en de directie van de club. Het zou onder meer gaan over het transferbeleid van de club.

De PSV directie kreeg afgelopen maanden vanuit de media regelmatig het verwijt de oren teveel te laten hangen naar de wensen van Roger Schmidt. Die situatie lijkt zich nog steeds voor te doen want tot een akkoord zijn PSV en Roger Schmidt nog niet gekomen. PSV lijkt niets liever te willen verlengen met de trainer, die nagenoeg geen topwedstrijden weet te winnen en zijn elftal in nationale topwedstrijden geregeld door de ondergrens ziet zakken.

De gesprekken lopen in ieder constructief, zoals dat genoemd wordt. Zo wil PSV nog meer inzetten op eigen jeugd en het aantrekken van spelers die via de beloften in de Keuken Kampioen Divisie kunnen doorgroeien maar Roger Schmidt daarentegen wenst actie op de transfermarkt. Zo lijkt de Duitse trainer te wijzen naar de financieel gezien geringe activiteiten van PSV in het afgelopen zomerse transferwindow. Schmidt lijkt het allemaal maar mager te vinden. PSV investeerde niet meer dan 2,5 miljoen euro voor Ramalho en bijna 4 miljoen voor Joel Drommel.

Volgens het ED ‘denkt Schmidt dat PSV er beter aan zou doen om flink te investeren en de 30 miljoen uit het investeringsfonds in te zetten om nieuwe en kwaliteitsrijke spelers te kopen. Het kopen van spelers van pakweg vijf tot tien miljoen euro met deze middelen is bijvoorbeeld niet direct voorzien. Dat zal moeten gebeuren via de reguliere opbrengsten uit spelersverkopen’, zo klinkt het.

Daarnaast wil Schmidt een flinke vinger in de pap hebben wat betreft het aankoopbeleid maar PSV houdt de regie graag in eigen hand, weet het Eindhovens Dagblad te melden.


Vorig artikelFranse media fileren Wijnaldum, PSG fans en coach Pochettino laten Wijnaldum hard vallen
Volgend artikelMo Ihattaren vertrekt voor 1,5 jaar naar FC Utrecht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in