Home Nieuws Worden de zorgen zo groter? ‘Bekend dat een deel van de selectie...

Worden de zorgen zo groter? ‘Bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt’

3774
3

De Telegraaf verwijt Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dat PSV met een fluwelen handschoen zou worden aangepakt. Althans, dat bericht Valentijn Driessen namens diezelfde krant.

Die conclusie is enigszins overdreven en ook voorbarig te noemen. In een zogenaamd pro artikelvan VI komt PSV clubwatcher Marco Timmer namens Voetbal International tot opvallende conclusies die de onrust niet zullen doen wegnemen. Mocht PSV overigens in Alkmaar winnen, zal de vermeende onrust als sneeuw voor de horizon verdwijnen.

Het weekblad reconstrueert de situatie dan ook als volgt: ‘Het is bekend dat een deel van de selectie een groot deel van de staf als te licht beschouwt’, valt er te lezen, waarna VI met voorbeelden komt. ‘Rabanal is daar een voorbeeld van, maar ook fysiektrainer Yannick van der Schee wordt niet altijd serieus genomen’, klinkt het.

Weekblad VI noemt dus man en paard en wijst ook naar Ruud van Nistelrooij in de zin van dat de trainer overwogen zou hebben de handdoek in de ring te gooien. Die berichtgevingen zijn opvallend te noemen omdat er op geen enkel moment sprake van geweest lijkt te zijn. Dat ziet VI dus duidelijk anders. ‘Het is eveneens bekend dat de coach eerder dit seizoen heeft getwijfeld over doorgaan, terwijl hij voor dit voetbaljaar pas toehapte op deze zware job nadat Marcel Brands bij PSV kwam en hem door gesprekken min of meer overhaalde deze te aanvaarden’, aldus VI in opvallende bewoordingen over Ruud van Nistelrooij.

Toch krijgt de trainer terecht ook de complimenten toebedeeld van Marco Timmer. ‘Hoewel Van Nistelrooij in zijn eerste jaar heel veel voor de kiezen kreeg en hij door de directie zeker niet altijd is geholpen, lukte het hem in een onrustige sfeer om met de Johan Cruijff Schaal en de beker toch twee prijzen te winnen. Toch spreken bestuurders bij de club van een teleurstellend seizoen. Uiteraard vanwege het mislopen van de landstitel en het hoofdtoernooi van Champions League, maar ook omdat de ontwikkeling van het spel en van individuele spelers – een enkele uitzondering daargelaten – volgens hen achter blijft’, constateert PSV clubwatcher Marco Timmer.


Vorig artikelDe Telegraaf verwijt VI en het ED ‘fluwelen handschoenen gedrag’ richting PSV: ‘Elfrink heeft een primeur gemist’
Volgend artikelAnalisten prijzen Ruud van Nistelrooij en wijzen naar André Ramalho als bron van onrust

3 REACTIES

  1. “Toch spreken bestuurders bij de club van een teleurstellend seizoen,” ZIJ zijn daar de schuldige van en niet Ruud. ZIJ hebben besloten de 2 beste spelers te verkopen midden in het seizoen. Moet je nu niet huilen dat het teleurstellend is. De schuld ligt geheel bij jullie RVC EN DIRECTIE!!! Lekker makkelijk nu gaan zitten wijzen….

  2. Wel erg makkelijk het is gewoon een gebrek aan kwaliteit in de selectie defensief en geen rechtsback. Teze is geen rechtsback. Tegen laagvliegers als Cambuur, Groningen, Emmen, Rangers en laatst Heerenveen gewoon persoonlijke blunders. Gapko en Madueke verkocht.
    Aan de ander kant 4x gewonnen van Ajax, 4 van de 6 punten tegen Feijenoord, gewonnen van AS Monaco en Arsenal en twee prijzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in