Home Nieuws Wonderlijker en zorgwekkender dan de 1-1 is het percentage balbezit Bodø/Glimt in...

Wonderlijker en zorgwekkender dan de 1-1 is het percentage balbezit Bodø/Glimt in Philips Stadion

1562
0

Vol twijfel reisden de Noorse verslaggevers af naar Eindhoven om stuntploeg FK Bodø/Glimt in actie te zien in een nieuwe wedstrijd tegen een club die veel meer aanzien heeft dan alle Scandinavische clubs bij elkaar.

In Noorwegen weet men inmiddels wat Bodø/Glimt in haar mars heeft maar op bezoek bij clubs als PSV en AS Roma zijn de verwachtingen toch minder hoog gespannen. Bodø/Glimt is een typische ‘coming-up’ club zoals er elke paar jaar wel een club opkomend is en bijzondere resultaten weet te boeken. Meestal verdwijnen zulk soort clubs ook weer naar de achtergrond en een enkele keer blijft zo’n club een gevestigde naam in het Europese voetbal. Zie de opkomst van Villarreal CF en de hedendaagse rol die de Spaanse topclub in het internationale voetbal inmiddels heeft.

De Noorse journalisten en volgers van de club weten inmiddels waartoe Bodø/Glimt in staat is maar de behaalde resultaten zijn vooral in thuiswedstrijden weggezet. Uit gelden andere wetten en vooral voor Bodø/Glimt. In het bovenste gedeelte van Noorwegen kent Bodø/Glimt een ongekend trackrecord met 40 Europese doelpunten voor en slechts 4 tegen. Tegenstanders als AS Roma en AZ weten er inmiddels alles van.

Toch mag Bodø/Glimt in geen enkele situatie een probleem voor PSV vormen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij kan zeker iets wegzetten in een Europese wedstrijd maar een wedstrijd over de streep trekken lukt helaas nog niet. Delen van de uitwedstrijden tegen AS Monaco en Rangers FC lieten zien dat PSV wel degelijk de lakens kan uitdelen in een Europese uitwedstrijd maar over de streep trekken is momenteel teveel gevraagd van deze ploeg. Kortom, het PSV onder Ruud van Nistelrooij heeft met hetzelfde euvel te kampen als het PSV onder Roger Schmidt: niet stabiel presteren.

Wat wonderlijker en zorgwekkender dan de 1-1 einduitslag te noemen is, is het percentage balbezit van de Noorse tegenstander in het Philips Stadion. Na afloop van de remise bogen niet alleen de Nederlandse media zich over de wedstrijdstatistieken maar ook de Noorse kranten vonden de cijfers opvallend te noemen.

PSV had ‘slechts’ 47% balbezit, waar de Noren dus 53% konden noteren. Bodø/Glimt had dus meer balbezit dan PSV in een Europese uitwedstrijd. Die feitelijke conclusie is even opvallend als zorgwekkend te noemen. Dat AS Monaco in Eindhoven meer balbezit had dan PSV is minder opvallend te noemen gezien de kwaliteiten van de Franse club maar een club als Bodø/Glimt hoort in het Philips Stadion juist achteruit te lopen. Onderstaand staatje laat de cijfers van PSV – Bodø/Glimt zien.


Vorig artikelVan der Doelen kritisch op Gakpo: ‘Hij moet zich in grote wedstrijden meer gaan onderscheiden’
Volgend artikelVan Nistelrooij nuanceert kampioensaspiraties: ‘Ik heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in