Home Nieuws Opmerkelijk: Stijn Spierings terug naar Toulouse | ‘Hij vertraagt het spel steeds’

Opmerkelijk: Stijn Spierings terug naar Toulouse | ‘Hij vertraagt het spel steeds’

1197
0

PSV speelt 24 oktober en 8 november tegen de Franse Ligue 1 club RC Lens. De ploeg van Peter Bosz is 24 oktober te gast in de Noord-Franse stad, om vervolgens twee weken later de vice-kampioen van Frankrijk in het Philips Stadion te ontvangen.

PSV treft in ieder geval de Franse tegenstander zonder Stijn Spierings in de gelederen want het loopt niet bepaald soepel met de middenvelder in dienst bij Lens. Stijn Spierings was alleen basisspeler in het uitduel met AS Monaco en werd toen in de tweede helft gewisseld, om vervolgens geen minuten meer te maken bij de ploeg die onderaan Ligue 1 staat.

RC Lens schreef Spierings niet in voor de Champions League en dat is een flinke tegenvaller te noemen voor de speler die eerder juist niet op het aanbod van PSV in ging om met Lens rechtsreeks de Champions League in te kunnen gaan. Het liep allemaal anders en PSV pakte ook stevig door op de transfermarkt, waardoor Spierings al snel een ‘vergeten’ speler werd. Een vergeten speler lijkt hij ook in Noord-Frankrijk te worden want er gaan geruchten dat de middenvelder terug gaat keren naar Toulouse.

De middenvelder trok juist deze zomer transfervrij de deur achter zich dicht om voor RC Lens te gaan spelen, maar daar lijkt snel verandering in te gaan komen. Inmiddels schrijft het Franse medium L’Équipe over een ‘castingfout’ van RC Lens met alle mogelijke gevolgen van dien.

Volgens de Franse sportkrant heeft Lens niet goed gekeken naar de kwaliteiten van Spierings en zijn er inschattingsfouten gemaakt door de scouts van Lens.

“Zijn technische vaardigheden sluiten niet aan bij wat trainer Franck Haise wil. Spierings heeft de neiging om het spel steeds te vertragen. Hij versnelt niet en kan het tempo moeilijk opvoeren. In een team dat countert en afwacht kan hij zeker nuttig zijn, alleen speelt Lens niet zo. Het team zet hoog druk”, klinkt het niet bepaald positief.

Spierings is inmiddels op de terugweg naar Toulouse en ziet de Champions League dus aan zich voorbij gaan. In Toulouse tracht men zijn terugkeer snel af te ronden. In de Ligue 1 van Frankrijk mag een club één speler na de transferwindow nog een binnenlandse transfer laten maken. Bedoeld om situaties waarin Stijn Spierings zich weet te begeven op te lossen en recht te trekken.


Vorig artikelPatrick van Aanholt wilde al jaren achtereen terug naar PSV: ‘Met die schaal in mijn handen staan’
Volgend artikelRuim 1800 fans naar Londen voor Arsenal – PSV, tegenvallende kaartverkoop verklaarbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in