Home Nieuws Wolfsburg verdediger Mickey van der Ven: ‘PSV en FC Volendam waren rond...

Wolfsburg verdediger Mickey van der Ven: ‘PSV en FC Volendam waren rond over een transfer naar Eindhoven’

3611
0

Mickey van der Ven heet een groot talent te zijn en heeft na zijn keuze voor VfL Wolfsburg nog steeds een goede toekomst voor zich.

Zijn debuut voor Wolfsburg maakte hij pas vorige week maar spijt van zijn stap naar Duitsland heeft hij niet. Wel is Mark van Bommel vertrokken bij de club en dus moet van der Ven het doen zonder de trainer die hem naar de Volkswagen club wist te halen. Het had ook anders kunnen lopen. De verdediger lag overhoop met zijn vorige werkgever FC Volendam maar had plots ook de clubs voor het uitkiezen. Van der Ven werd eerder en met name de afgelopen transferperiode geregeld in verband gebracht met PSV. Uiteindelijke maakte de talentvolle verdediger de stap naar VfL Wolfsburg.

In eerste instantie wilde FC Volendam niet meewerken aan een transfer, waarna Van der Ven besloot een arbitragezaak aan te spannen. “Op dat moment leek dat het beste om te doen. Maar uiteindelijk ging het natuurlijk niet lekker, ook niet door wat er in de media over verscheen”, vertelt hij in gesprek met de NOS.
“In het begin deed Volendam lastig, dat lag bij ons dwars en daarna werd het steeds een beetje erger”, vervolgt Van der Ven. “Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan. Zij hebben goed geld verdiend (zo’n 3,5 miljoen) en ik had mijn transfer.”

De arbitragezaak ging wel verloren en Mino Raiola en van der Ven waren de gebeten hond. “Ik dacht: daar ga ik, nog een jaar Volendam. Die laatste dag was gekkenwerk. Feyenoord was rond. PSV was rond. En Wolfsburg was rond. Toen had ik opeens een keuze. Ik koos voor Wolfsburg omdat ik al zo lang contact met ze had en zij mij die hele transferperiode gesteund hebben, wat er ook gebeurde.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here