Home Nieuws Wolfsburg uit Duitse beker gehaald vanwege wisselfout Van Bommel

Wolfsburg uit Duitse beker gehaald vanwege wisselfout Van Bommel

160
0

De wisselfout van Wolfsburg-trainer Mark van Bommel in het bekerduel met SC Preußen Münster heeft tot gevolg dat Wolfsburg uit het Duitse bekertoernooi is gezet.

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond heeft keihard ingegrepen. VfL Wolfsburg is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond namelijk uit het bekertoernooi gezet en dus wreed uitgeschakeld.

Van Bommel verving in totaal zes spelers in zijn team en dat is niet toegestaan want de grens ligt bij 5 wissels. Wolfsburg won de wedstrijd in de verlenging met 3-1 van de vierdeklasser, maar die zege is nu omgezet in een reglementaire 2-0 winst voor Preußen Münster.

Volgens Van Bommel had hij desgevraagd van de vierde official te horen gekregen dat hij in de verlenging nog drie spelers mocht wisselen. Hij had echter in de reguliere speeltijd al drie spelers naar de kant gehaald. De vierde official ontkent Van Bommel verkeerd te hebben geïnformeerd. Er wordt dus veel naar elkaar gewezen, blijkt uit diverse verklaringen.

Wolfsburg overweegt nog wel in beroep te gaan tegen het vonnis van de Duitse voetbalbond. “Het duel overspelen zou terecht zijn”, oordeelde Tim Schumacher, hoofd van de juridische afdeling van de club.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here