Home Nieuws Wisseltactiek Roger Schmidt pakt goed uit maar is wel onderwerp van gesprek:...

Wisseltactiek Roger Schmidt pakt goed uit maar is wel onderwerp van gesprek: ‘We hadden goede wissels nodig’

1671
0

Roger Schmidt was na afloop van de winst in Alkmaar als vanzelfsprekend zeer tevreden met de drie punten.

Het ging niet gemakkelijk voor PSV in Noord-Holland maar het drukke programma en de effectiviteit van het elftal konden Roger Schmidt zeker wel bekoren. In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg blij met de winst tegen AZ en nam hij tegelijk zijn spelers in bescherming. Want Schmidt wisselde erop los in Alkmaar, wat na afloop in de ESPN studio de nodige vragen opriep. ‘Hoeveel keer is er vandaag wel niet gewisseld’, begon Kenneth Perez over de tien wissels aan beide kanten.


Analist Bruggink stelde ook vast dat er snel gewisseld werd maar dat Schmidt dit wel durft. Bruggink wees ook naar de interlands en het vele reizen van de gewisselde spelers. Schmidt had na afloop in ieder geval een duidelijke uitleg voor de 5 wissels maar keek eerste tevreden terug op de winstpartij zonder tegendoelpunt. “Het was een moeilijke wedstrijd. Dat wisten we van te voren al, want AZ heeft een erg goede ploeg en dat lieten ze nu ook weer zien”, aldus Schmidt. “Ook al zijn ze een paar spelers kwijt geraakt, hebben ze nog steeds topspelers en een jonge ploeg met veel energie. Het was hard werken voor ons.”

Schmidt ging verder: “Na de 0-1 kwamen we onder druk te staan. AZ kreeg wel een paar mogelijkheden, maar de manier hoe wij verdedigden was top. De vier man achterin en ook de keeper hebben het uitstekend gedaan. We hebben vervolgens onze aanvallende momenten heel efficiënt benut.”

PSV sloeg in de kansen die het kreeg genadeloos toe en liet AZ kansloos met prachtige doelpunten. “Dat was vorig seizoen zeker niet onze kracht, maar dat is dit seizoen een stuk beter”, zo gaf hij aan. “We maken het ene mooie doelpunten na het andere. Hopelijk blijft dat zo doorgaan.”

Terug naar de wisseltactiek van Schmidt. Het pakte goed uit maar het blijft een discutabele beslissing om snel en kort achter elkaar de gehele voorhoede te wisselen. Schmidt zei daar na afloop het volgende over: “Na een interlandbreak weet je nooit hoe het met de fysiek van de spelers is. De spelers die met hun land actief zijn geweest hebben veel moeten reizen en zitten niet in het ritme van een normale week”, zei Schmidt. “Je moet dan de wedstrijd afwachten. Vandaag was het duidelijk dat we goede wissels nodig hadden. Ik had wel verwacht dat een paar spelers vermoeid zouden zijn. Ze voelden het al aan het eind van de eerste helft. Het was daarom belangrijk dat de spelers op de bank er ook klaar voor waren.”