Home Nieuws Wissels irriteren bij dolend Oranje maar van Gaal zegt: ‘Je ziet ons...

Wissels irriteren bij dolend Oranje maar van Gaal zegt: ‘Je ziet ons in de finale’

5773
0

Het Nederlands Elftal sprankelt geenszins op de eindronde in Qatar maar toch houdt Louis van Gaal voet bij stuk.

De bondscoach denkt nog steeds dat zijn gekozen tactiek de juiste is om successen te behalen. Inmiddels lijkt hij daar een uitzonderig in te zijn. Nederland – Qatar was een oervervelende wedstrijd om naar te kijken, sprankelde geen moment en biedt weinig houvast voor de nabije toekomst.

Kan Oranje een fit team als de Verenigde Staten wel aan aanstaande zaterdagmiddag? De Amerikanen zijn een betere tegenstander dan Senegal. Ecuador en Qatar. Team USA kan vooral de ruimte die Oranje laat in het gewenste van Gaal systeem, veel beter benutten dan genoemde tegenstanders tot op heden.

De speelwijze van Louis van Gaal zit het dolende Oranje bepaald niet gegoten want ook Qatar kreeg vaak de ruimte om rustig over te steken tot de zestienmeter van Oranje. Het was soms gênant. Wat ook gênant te aanschouwen is het niveau van de spelers die Louis van Gaal weet in te brengen. Kenneth Taylor heeft zijn haasje te pakken maar waarom? Bij een 2-0 voorspong een bij zijn club niet spelende middenvelder inbrengen terwijl het elftal creativiteit nodig heeft.

Teun Koopmeiners, Marten de Roon, Davy Klaassen en Wout Weghorst. Van Gaal wilde deze spelers nog even aan het werk zien maar ze irriteren. Ze irriteren omdat ze het niveau niet aan kunnen. Na afloop van Nederland – Qatar haalde Pierre van Hooijdonk hard uit naar Louis van Gaal, zijn beoogde en gekozen spelsysteem maar vooral nar de wissels. Wissels die irriteren, zoals Oranje de zeventien miljoen voetballers tot op heden weet te irriteren. Na afloop was Louis van Gaal weer helemaal zichzelf en pakte hij alle geleverde kritiek op zoals hij altijd doet: geïrriteerd.

Kortom, Oranje in Qatar is van alle kanten bezien één grote bron van irritatie. De coach, de media, de fans en wellicht ook de spelers die niet spelen maar daar juist wel op gerekend hadden. De Vrij. Malacia, de Ligt, Berghuis, Bijlow, Luuk de Jong en Xavi Simons. Allen genoemde spelers kunnen niet anders dan geïrriteerd zijn als ze het zooitje ongeregeld voor hun neus in actie zien.


Vorig artikelVolledige focus | ALL ACCESS WORLD CUP | Unieke kijk achter de schermen
Volgend artikelVan Gaal weer in de clinch met journalisten, bondscoach mag Cody Gakpo dankbaar zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in