Home Nieuws Wisselbeleid onder de loep, stroomuitval en angst bij de trainer

Wisselbeleid onder de loep, stroomuitval en angst bij de trainer

468
0

Een helft vol gas voetbal spelen en toch met moeite een remise uit het vuur slepen. Dat is het verhaal van PSV in Heerenveen.

Hoe geef je kritiek op een elftal wat de eerste 45 minuten bizar goed voetbal weet te spelen? Zowel in Enschede als in Heerenveen maar eerder ook in Griekenland, etaleerde PSV een behoorlijk hoog niveau.


Toch is er steeds opnieuw verval. De vaderlandse media strooien met complimenten maar zijn ook terecht zeer kritisch op het verval bij het elftal van Schmidt.

‘PSV krijgt weer een hongerklop. Weer lukte het PSV niet om negentig minuten topvoetbal op de mat te leggen. De ploeg kan een helft op volle toeren draaien en dan valt ineens de stroom uit. Zo ook tegen Heerenveen’, zo stelt het Eindhovens Dagblad vast.

‘Gisteren denderde PSV voor rust overtuigend en soms ogenschijnlijk met tweehonderd kilometer per uur op het doel van Heerenveen af. Iedereen vroeg zich na de 0-1 van Mario Götze af wanneer de 0-2, 0-3 en 0-4 zouden vallen. Na een kwartiertje in de kleedkamer luwde de Eindhovense drift vrijwel meteen. PSV verzuurde en verschrompelde bij een krappe voorsprong, iets wat de ploeg dit seizoen al vaker is overkomen.’

De krant van de regio Eindhoven ziet ‘extreem verval’voor en na rust en wijst terecht naar het wisselbeleid.

‘Voor de buitenwacht tamelijk onbegrijpelijk, omdat in de strijd om de drie punten normaal gesproken altijd de beste mannen op het veld blijven staan. De coach wil overduidelijk geen enkel risico nemen met de PSV-basis en is doodsbenauwd voor ernstige blessures.’

Ook AD Sportwereld en De Telegraaf zien grote verschillen voor en na rust en strooien met termen als ‘wisselbal’ als niet stabiel presteren. De kranten zien een angstige trainer die bang is voor blessures en daarom stel op sprong wisselt. Het Eindhovens Dagblad maakt de vergelijking met stroomuitval, hoe PSV na rust weet te presteren. Kortom, er is duidelijk werk aan de winkel voor Roger Schmidt en zijn staf.