Home Nieuws Wisselbeleid en blessures zorgen voor twijfels over fysieke inhoud spelersgroep: ‘Intensief onderzoek...

Wisselbeleid en blessures zorgen voor twijfels over fysieke inhoud spelersgroep: ‘Intensief onderzoek kan geen kwaad’

1020
0

Als het aan valentijn Driessen van de Telegraaf ligt, stelt PSV als professionele topsportorganisatie een onderzoek in naar de fysieke gesteldheid van de spelersgroep.

Althans, naar de gebrekkige fysieke gesteldheid. Want de Chef Voetbal van de Telegraaf heeft zo zijn twijfels over de fysieke gesteldheid van de spelersgroep van PSV. PSV speelde donderdagavond in de strijd om de Europa League met 0-0 gelijk op bezoek bij AS Monaco, maar Valentijn Driessen heeft net als zijn collega journalisten en analisten absoluut niet genoten van het duel in Frankrijk. Dat schrijft hij in zijn krant.

“Na Borussia Dortmund-Ajax was de confrontatie tussen grote clubs als AS Monaco en PSV om te janken”, schrijft hij op de website van de Telegraaf. “Na Gakpo, Madueke, Götze, Thomas en Pröpper was Van Ginkel niet okselfris, viel Vertessen geblesseerd uit, moest Vinicius met een spierkwetsuur het veld ruimen en werden Teze en Max ver voor het einde van de wedstrijd verzorgd vanwege krampaanvallen.”

Driessen heeft grote twijfels bij de fysieke inhoud die de PSV selectie heeft. “Hoe is het mogelijk dat de spelers van Roger Schmidt er fysiek zo slecht opstaan, ondanks z’n wisselbeleid”, stelt Driessen kritisch vast. “PSV moest drie Europese voorrondes spelen, maar daarachter mogen ze zich bij PSV nooit verschuilen. Simpelweg omdat het technisch kader bij voorbaat wist dat deze belasting eraan zat te komen”, vindt de Telegraaf journalist.

Driessen gaat verder en is scherp in zijn analyse: “Duidelijk is dat veel spelers onvoldoende inhoud hebben voor de noodzakelijke fysieke belasting. Deze onderbelasting valt direct te relateren aan de hoeveelheid trainingsarbeid”, stelt hij. “Een intensief onderzoek kan geen kwaad. Zeker omdat PSV zegt een topsportorganisatie te zijn waarbij de wetenschappelijke benadering een grote rol speelt”, aldus Valentijn Driessen over de fysieke gesteldheid van de PSV selectie.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here