Home Nieuws Wissel Drommel geeft heuse keeperscarrousel én hoogspanning onder de lat: ‘Joël moet...

Wissel Drommel geeft heuse keeperscarrousel én hoogspanning onder de lat: ‘Joël moet mentaal sterk zijn’

2787
0

Wie staat er donderdagavond in Leicester onder de lat bij PSV. De vraag stellen is hem beantwoorden of toch niet?

Zou Roger Schmidt daadwerkelijk gaan ingrijpen onder de lat of wenst de Duitse trainer zijn beide keepers scherp te krijgen voor de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Conference League? Een nieuwe wissel zou het seizoen wat de keepers aangaat eenvoudig omturnen tot een seizoen met een heuse keeperscarrousel.

Drommel in Leicester wisselen voor Mvogo zou de boel pas echt op scherp zetten want een nieuwe fout, blunder of matige wedstrijd van Mvogo zou de eerdere beslissing van Schmidt in januari ook weer overschaduwen. Bovendien zullen beide doelmannen mentaal gezien niet overlopen van vertrouwen en geloof in eigen kunnen mocht er in Leicester weer gewisseld gaan worden. Doelman Yvon Mvogo is niet perse een betere keeper dan Drommel en heeft al een ferme tik moeten incasseren dit jaar. De doelman uit Zwitserland kan zomaar onder hoogspanning komen te staan mocht hij donderdagavond beginnen. Toch kan een basisplaats voor Yvon Mvogo in Engeland niet worden uitgesloten gezien de uitspraken van Schmidt in het King Power Stadion.

Tegenover Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zei Schmidt inde perszaal van het King Power stadion over Drommel: ‘Voor hem was het een grote wedstrijd. Hij was voor het eerst terug bij zijn oude club, dan wil je op topniveau presteren. Maar hij was niet op topniveau, dus dat was erg teleurstellend voor hem. Het is dan ook mijn taak om spelers weer op te rapen op dit soort momenten. We hebben erover gesproken en we gaan weer verder’, zei Schmidt over zijn keeper.

Het ging woensdagmiddag ook over de mentale weerbaarheid van Drommel. Er bestaan twijfels over het mentale aspect van Drommel. Daarover zei Schmidt: ‘Hij moet mentaal sterk zijn. Dat is een van de grootste uitdagingen voor een keeper, om er te staan als het nodig is. Zeker bij PSV, waar je in veel wedstrijden niet zoveel te doen krijgt, moet je er staan: dat is mentaal best zwaar. Het is zijn taak om zich ook daarin te ontwikkelen.’


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here