Home Nieuws Winterse transfer Branthwaite naar PSV verder weg dan ooit na ‘move’ dankbaar...

Winterse transfer Branthwaite naar PSV verder weg dan ooit na ‘move’ dankbaar Everton

1769
0

De Premier League-club Everton moet PSV ondertussen wel heel dankbaar zijn.

De Britse verdediger Jarrad Branthwaite bleek een goed jaar geleden een vrij onbekende centrale verdediger uit de overtallige selectie van Everton te zijn. Marcel Brands dacht er goed aan te doen zijn netwerk aan te spreken en belde naar Branthwaite, die hij kende uit zijn jaren bij Everton, om te polsen of de destijds pas twintigjarige lange maar bovenal onervaren Brit, zin had om voor PSV te gaan spelen.

Het antwoord luidde ‘Ja’, waarna Marcel Brands John de Jong de rest van het werk liet doen. Spoedig daarna werd de totaal onbekende Branthwaite gepresenteerd bij PSV. Het begin heette niet soepel te zijn want de verdediger zat vaak op de bank. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord veranderde plotsklaps zijn perspectief, nog niet eens door zijn toevallige gelijkmaker tegen de Rotterdammers, want daarna kwam de Engelse verdediger vaker in het stuk voor.

De eerste invalbeurt op Woudestein tegen Excelsior bleek ook al geen succes te zijn want Branthwaite sprong na een corner onder een bal door, waarna thuisclub Excelsior meteen een eretreffer kon noteren. Dankzij steeds meer speelminuten onder Van Nistelrooij kwam Branthwaite steeds meer in de plannen voor maar toch nog te weinig naar de zin van Everton, dat Branthwaite wilde terughalen. Ook ontstond er door de minuten die hij bij PSV maakte, interesse vanuit AS Roma maar doorbreken bij PSV bleek de wens te zijn en zo geschiedde.

Een seizoen later plukt werkgever Everton de vruchten van de speelminuten van haar contractspeler bij PSV want de Britse club heeft na meerdere pogingen van PSV Branthwaite over te nemen, besloten het contract van de verdediger open te breken en te verlengen. De ontwikkeling van Branthwaite is mede aan PSV te danken dus werkgever Everton zal PSV vast dankbaar zijn, kunnen we voorzichtig concluderen.

Manager Sean Dyche meldde op zijn laatste persconferentie dat Everton en Jarrad Branthwaite momenteel de laatste plooien gladstrijken over een nieuw en verbeterd contract.

De 21-jarige verdediger speelde dit seizoen al vijf wedstrijden negentig minuten mee in de Premier League. Everton wil hem daarvoor belonen en is dicht bij de verlenging van zijn contract. Het huidige contract van Branthwaite loopt tot en met 2025. De kans dat het tot een nieuwe transfer van Jarrad Branthwaite naar PSV gaat komen lijkt door de nieuwste ontwikkelingen verder weg dan ooit. Deze situatie is een treffend voorbeeld dat spelers huren niet de beste optie is en de verhurende club vaak de betere wordt van een dergelijke huurconstructie.


Vorig artikelIs Noa Lang bezig aan zijn eerste én laatste jaar bij PSV? ‘Die gaat PSV niet langer dan een jaar houden’
Volgend artikelVoorzorg of voorkomen? Ook PSV plaatst netten achter de doelen, met wisselende reacties tot gevolg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in