Home Nieuws Winst PSV op Arsenal maakte indruk in Sevilla én op Sampaoli, die...

Winst PSV op Arsenal maakte indruk in Sevilla én op Sampaoli, die PSV veel bekeken heeft

392
0

PSV en Sevilla FC wachten donderdagavond vanaf 21u een serieuze krachtmeting. Beide clubs maken zich op voor een mooi Europees affiche.

PSV en Sevilla speelden nog nooit eerder tegen elkaar en treffen elkaar dus voor het eerst in een officiele wedstrijd. In Sevilla zijn er wel zorgen momenteel want de club staat 12e in La Liga maar kan na een paar nederlagen ook weer zomaar verder afglijden van de ranglijst. Het bivakkeert zo nu en dan in serieuze degradatiezorgen.

Sevilla stelde een aantal maanden geleden de excentriek coach Jorge Sampaoli aan en de coach werd woensdagmiddag gevraagd naar de tegenstander PSV. Zoals te doen gebruikelijk louter complimenten over en weer maar PSV heeft wel een gearriveerde naam in Sevilla. De coach heeft heel wat wedstrijden van PSV afgelopen maanden en zag dat het elftal van Ruud van Nistelrooij onvoorspelbaar is in pieken en dalen. Een echte piek was de winst op Arsenal net voor het WK. De Argentijn denkt dat PSV in Sevilla zo weer opnieuw kan pieken.

De Argentijnse trainer kan de wedstrijden tussen PSV en Arsenal zo uittekenen. ‘Op basis van wat ze in de Europa League hebben gedaan, tegen Arsenal, zijn ze een team dat uitermate goed voorbereid is met geweldige spelers. We moeten ze respecteren en in veel opzichten voorzichtig zijn. Ik denk dat Barcelona op een geweldig niveau is en Manchester United en Arsenal ook, dat zijn teams die een Champions League-finale waardig zijn en dat maakt het toernooi dat we gaan spelen mooier, evenals PSV dat een competitief team heeft.’

‘We moeten nederig zijn, want we staan tegenover een grote rivaal en we denken alleen maar aan de wedstrijd van morgen’, sluit Sampaoli af. ‘Ze drukken goed, ze schakelen heel goed om en ze hebben een uitgebalanceerde aanval. En De Jong kan elk moment scoren’, wijst Sampaoli naar de in Sevilla gerespecteerde aanvoerder.


Vorig artikelPSV in Sevilla, Érick Guttiérez ontbreekt en kansen voor talentvolle jeugdspelers
Volgend artikelLuuk de Jong geniet van terugkeer in Sevilla | Sevilla spelers loven De Jong: ‘Luuk is heel gevaarlijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in