Home Nieuws Winst na ondertal op belangrijk moment in het seizoen

Winst na ondertal op belangrijk moment in het seizoen

6
0

Even leek het een voorspelbare avond in Almelo te worden. Een wedstrijd voor de laatste belangrijke competitiewedstrijd tegen Zwolle, waarin PSV niet verder achterop mag raken op lijstaanvoerder Ajax, werd immers bijna een wedstrijd van het B elftal wat niet tot de bodem zou gaan om een gewenst resultaat te behalen.
Cocu speelde met vuur door een verkeerd signaal aan de tegenstander te geven met het opstellen van Schaars, Maher, Pasveer, Bergwijn en Isimat. Immers, een duidelijker signaal dat je het bekertoernooi niet serieus neemt is er niet.

Nadat PSV met 10 man kwam te staan leek het er alles behalve op dat de ploeg van Cocu de rug nog kon rechten en voor een goed resultaat kon gaan. Een blunder van de Heracles goalie hielp PSV weer in het zadel. Maar de veerkracht en het geloof waarmee het elftal op zoek ging naar de overwinning leek op dezelfde veerkracht en geloof die het elftal van Cocu eerder dit jaar in een wedstrijd tegen NAC ten toon spreidde nadat Jetro Willems in de 3e minuut de rode kaart ontving.
Het gaf PSV op dat moment extra power, geloof en overtuiging dat het ook bij tegenslagen blijft geloven in een goed resultaat. De wedstrijd in Breda was op een belangrijk moment in het seizoen, net na de winterstop en gaf een signaal af naar de concurrentie. De overwinning op karakter in Almelo komt eveneens op een belangrijk moment en zal de concurrenten van PSV alleen maar doen inzien dat het elftal van Cocu mentaal uitstekend in elkaar steekt. PSV toont met de escape in Almelo karakter, geeft een duidelijk signaal af en tankt  op de helft van het seizoen zelfvertrouwen bij.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here