Home Nieuws Winst en geen tegendoelpunten maar: ‘Doorselecteren als PSV kampioen wil worden’

Winst en geen tegendoelpunten maar: ‘Doorselecteren als PSV kampioen wil worden’

548
0

PSV won thuis ruim en eenvoudig van Excelsior maar er was toch iets van chagrijn te horen na afloop.

De doelpunten vielen laat en het spel oogde stroef maar de drie punten zijn daar. Echter bij ESPN had men weinig goede woorden over voor de winst van het elftal van Ruud van Nistelrooij. Analist Kenneth Perez zag PSV een ruime zege boeken op Excelsior, maar de eerste 75 minuten waren niet bepaald om over naar huis te schrijven. De Deense analist denkt dat er stevig door geselecteerd moet worden in de selectie van Ruud van Nistelrooij om weer aan de titel te kunnen denken.

“In deze fase is het wel belangrijk dat je wedstrijden wint. Maar richting het volgende seizoen kan ik mij voorstellen dat je als trainer en beleidsbepalers de eerste 75 minuten heel erg meeneemt in de beoordeling van de spelers. Met wie wil ik verder?”, zegt Perez na afloop bij ESPN. “De ruimtes waren klein en daar kom je als PSV normaal gesproken veel in te spelen. Dan zie je wel heel veel gebreken aan spelinzicht en tempo kunnen maken.”

De Deense analist gaat verder. “Niet bij allemaal, maar wel bij een aantal. Als je verder wil als PSV, kampioen worden of zeker tweede, dan moet je wel echt doorselecteren”, benadrukt Perez. “In kleine ruimtes spelen is het moeilijkste dat er is. Dan moet je vaardige spelers hebben die de ruimtes beter zien en bespelen. Vandaag duurt het gewoon te lang bij een aantal spelers. En daardoor komt niemand echt vrij. Hoe bereid ben je om diep te gaan zodat er ruimte voor anderen komt? Daar moet je naar kijken”, aldus Perez namens ESPN.


Vorig artikelBelo Horizonte | Het PSV vaantje in de taxi van Jonathan Reis is aandoenlijk en verdrietig tegelijk
Volgend artikelPOLL | De tweede bekerfinale op rij:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in