Home Nieuws Wim Kieft ziet weinig potentie in Luuk de Jong

Wim Kieft ziet weinig potentie in Luuk de Jong

21
0

Voormalig PSV spits Wim Kieft ziet Luuk de Jong geen grote vervolgstap maken. Kieft en de Jong hebben als spits veel kwaliteiten gemeen. De vraag is of hij de buitenlandse (sub)top aankan.

Wim Kieft vindt van niet. “Eigenlijk is De Jong te vroeg naar Borussia Mönchengladbach gegaan, maar ook weer te vroeg teruggekeerd naar Nederland”, stelt de oud-spits van Ajax en PSV in De Telegraaf. De Jong had het woensdag lastig in het uitduel met VfL Wolfsburg. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat het centrale duo van Wolfsburg ijzersterk was en fysiek van een hoger niveau dan gemiddeld waren. Desondanks bleef de Jong overeind en kon enkele onderlinge duels winnend afsluiten.

Door het niveau van de Nederlandse competitie kan De Jong de stap hogerop moeilijk maken, aldus Kieft. “Veel te weinig wordt De Jong uitgedaagd om een betere spits te worden. Niet alleen voetbaltechnisch en qua niveau, maar ook wat betreft de spanning en de druk waar je mee te maken krijgt in grote competities.”
Bas Dost is volgens de oud-international al wel een stuk verder in zijn ontwikkeling. “Hij biedt weerstand en lijkt in zijn spel op een roofdier, dat weet dat hij slechts één kans krijgt om het verschil te maken. Dost wordt dagelijks uitgedaagd om de beste te blijven en zo’n uitdaging mist Luuk de Jong in Nederland.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here