Home Nieuws Wim Kieft geeft hoog op van PSV: ‘Twente-uit en Feyenoord-uit bepalen of...

Wim Kieft geeft hoog op van PSV: ‘Twente-uit en Feyenoord-uit bepalen of PSV kampioen wordt’

1352
0

In de interlandperiode van Oranje valt er nog altijd genoeg te bespreken over het wel en wee van PSV.

Onder Peter Bosz werd afgelopen zondag Eredivisie-overwinning nummer twaalf geboekt en het einde van die serie overwinningen lijkt nog niet in zicht. Met FC Twente – PSV en Feyenoord – PSV in het vooruitzicht is er geen enkele aanleiding om te gaan veronderstellen dat de zegereeks van de ploeg van Peter Bosz ten einde zou moeten gaan geraken.

De aanvallende statistieken spreken enorm in het voordeel van PSV dus we kunnen eerder de voorzichtige conclusie trekken dat juist FC Twente en met name Feyenoord als concurrent in de race om de landstitel, zich zorgen moeten gaan maken nu het bezoek van PSV weet te naderen. Uit of thuis blijkt voor de ploeg van Bosz al maanden op rij weinig verschil te maken als het gaat over de aanvallende intenties die ten toon worden gespreid.

Als we kijken naar de vele doelpogingen die dit PSV in vrijwel elke wedstrijd weet te produceren, mogen FC Twente en Feyenoord de borst alvast natmaken. PSV loste in de thuiswedstrijd tegen Sevilla maar liefst 26 schoten tussen de palen bij de Spaanse opponent. In de thuiswedstrijd tegen Ajax leverde de ploeg van Bosz maar liefst 28 schoten af tussen de palen. Nooit eerder kreeg Ajax sinds 2010 te maken met een tegenstander die zo vaak op het Amsterdamse schoot als PSV dat voor elkaar kreeg in de met 5-2 gewonnen wedstrijd.

Ook het kampioensteam van SSC Napoli, dat vorig jaar met 1-7 in Amsterdam won, schoot niet zo vaak op het Amsterdamse doel als PSV in de recente onderlinge wedstrijd tegen de Amsterdammers. Menig analist voorziet het einde van de nog kortstondige titelrace mocht PSV zegevieren in Rotterdam. Daar zou men weleens gelijk in kunnen hebben, is ook onze voorzichtige conclusie.

Wim Kieft verwacht ook wel wat van PSV komende weken, blijkt uit zijn analyse. Kieft ziet dan ook een groot verschil tussen het PSV van Peter Bosz en het PSV van de seizoenen voor Bosz de scepter zwaaide.

Kieft neemt de recente oorwassing waar Ajax mee te maken kreeg ook mee in zijn analyse. ‘Tegenstanders lopen steeds achteruit tegen PSV, terwijl Almere City het vast durft te zetten tegen Ajax. Tegenstanders van PSV hebben de angst dat het meer wordt dan 3-0 of 4-0. Voor PSV komen nu twee moeilijke uitwedstrijden: FC Twente en Feyenoord, maar als je in zo’n flow zit, heb je veel vertrouwen. Die twee wedstrijden bepalen voor PSV of ze kampioen worden’, aldus Wim Kieft over de titelrace die nog steeds een titelrace te noemen is. Voor hoe lang nog, is een gerechtvaardigde vraag gezien de huidige kracht van dit PSV.


Vorig artikelJohan Bakayoko kan zich met deze ene statistiek al meten met de absolute wereldtop
Volgend artikelPSV stevig op koers voor rechtstreekse plaatsing groepsfase Champions League 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in