Home Nieuws Wim Kieft wijst naar van Nistelrooij: ‘PSV enige club zonder vaste speelstijl,...

Wim Kieft wijst naar van Nistelrooij: ‘PSV enige club zonder vaste speelstijl, de Jong heeft slecht ingekocht’

1166
0

Wim Kieft en Valentijn Driessen zijn hard voor PSV na de blamage tegen SC Cambuur. De heren analisten richten de pijlen op Ruud van Nistelrooij.

Zowel Kieft als Driessen vinden dat er bij PSV onder Ruud van Nistelrooij nog geen herkenbare speelstijl te zien is. De beide analisten wijzen ook naar John de Jong. De Jong was immers verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. Bij Veronica Offside analyseert Kieft de traditionele top-drie, plus FC Twente en AZ die dit seizoen beiden goed presteren.

De analist ziet dat Pascal Jansen er in Alkmaar een duidelijke speelstijl in heeft geslepen maar dat bij PSV niet waar te nemen valt. “Ze doen het al jaren zo. Dat is bij Twente ook zo, die hebben een bepaalde manier van spelen. Slot heeft bij Feyenoord een manier van spelen en Ajax heeft ook een manier van spelen. De enige club die geen manier van spelen heeft, is PSV”, oordeelt Kieft. “Ga jij maar eens vertellen hoe ze spelen”, is Kieft van mening.

PSV heeft met blessures te kampen maar speelt geen herkenbaar voetbal, stellen de heren vast. “Nu is Luuk de Jong uit de roulatie, maar zonder Luuk de Jong moet je ook van Cambuur kunnen winnen”, vervolgt Kieft, die bijval krijgt van Valentijn Driessen. “Maar, dan moet je in hetzelfde systeem blijven spelen.” Dat kan volgens Kieft niet meer door het vertrek van Carlos Vinícius. “Die Braziliaan kon er niet veel van, maar met hem zou je wel in hetzelfde systeem blijven voetballen.”

Driessen richt de pijlen ook op John de Jong, die verantwoordelijk is voor het aankoopbeleid. De Jong is vertrokken maar Ruud van Nistelrooij zal moeten werken met de spelers die John de Jong aangekocht heeft.


Vorig artikelDenzel Dumfries is vermoedelijk na de winterstop Chelsea speler, Londense club aast op ’50 miljoen euro transfer’
Volgend artikelPSV Historie | Luc Nilis: De man met de gouden rechter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in