Home Nieuws Wim Kieft weinig hoopvol: Twijfels over het nieuwe PSV én over Gody...

Wim Kieft weinig hoopvol: Twijfels over het nieuwe PSV én over Gody Gakpo

3898
0

Wim Kieft is vooralsnog niet heel enthousiast over het nieuwe PSV van seizoen 2020-2021.

De Telesport columnist en Veronica Inside analist ziet een aantal toptalenten en een zich uitstekend ontwikkelende Denzel Dumfries maar verder houdt het niet over, denkt de Amsterdamse oud PSV-spits.


Volgens Kieft komen spelers als Jorrit Hendrix, Pablo Rosario, Ryan Thomas, Érick Gutiérrez én Cody Gakpo te kort voor het niveau van PSV. Zijn mening over Gakpo is opmerkelijk omdat veel van zijn vakgenoten en collega’s weglopen met de kwaliteiten van de Eindhovense buitenspeler.

‘Alleen Donyell Malen en Mohamed Ihattaren zijn goed genoeg. Het wordt voor PSV een karwei een fatsoenlijk elftal op de been te brengen’, aldus Kieft over het nieuwe PSV.

Kieft lijkt weinig hoopvol op succes voor Roger Schmidt in de Eredivisie. Echter lijkt de Telesport analist te vergeten dat de concurrentie er ook niet bijster goed voor staat. Het al enkele jaren overschatte Ajax gaat een sportief maar ook financieel moeilijk seizoen tegemoet, waarin investeringen minder vanzelfsprekend zijn dan ze lange tijd waren.

De competitie werd stop gezet maar daar mag het dolende Ajax zichzelf nog het meest gelukkig mee prijzen want de Amsterdammers stevenden, inclusief de zogenaamde topspelers, af op plaats drie in de eindrangschikking.

Bovendien is het zo gesteld in de Eredivisie maar ook internationaal gezien, dat een elftal niet over hoeft te lopen van de kwaliteiten om te kunnen presteren en succesvol te zijn. Het laatste kampioenschap in 2018 is daar een lichtend voorbeeld van. Spelers als Brenet, Isimat en Schwaab liepen niet bepaald over van de kwaliteiten maar wisten met de nodige teamgeest en spirit en een coach met een plan, toch tot grote hoogte te stijgen.

Aan Roger Schmidt is het wel toe te vertrouwen met een vaste speelwijze een collectief te smeden wat in de Eredivisie om de titel zal gaan spelen. Ook in Europa zou PSV normaal gezien goed voor de dag moeten kunnen komen als er links en rechts nog wat ervaring gekocht wordt door Jong de Jong en zijn scoutingsapparaat.


Facebook Comments Box