Home Nieuws Wim Kieft vindt PSV matig in het creëren van kansen

Wim Kieft vindt PSV matig in het creëren van kansen

743
0

PSV is het seizoen uitstekend begonnen. De ploeg van Schmidt wist het zogenaamde book een prima door te komen.

Het enige smetje was het niet kwalificeren voor de Champions League maar overall is de ploeg van Roger Schmidt een eind op weg successen te gaan behalen. Het spel is immers goed te noemen. Een pijnpuntje voor Wim Kieft is wel dat er te weinig kansen worden gecreëerd.

Kieft tracht zijn visie te onderbouwen met feiten en statistieken en daarbij stelt hij vast dat Gakpo en Madueke niet tot de creatieve spelers behoren. Dat is opmerkelijk te noemen.

Beide flankaanvallers creëren wel degelijk kansen voor zichzelf en medespelers maar Kieft zit dit anders. ‘Worden de ruimtes kleiner, gooit een tegenstander de boel dicht zoals Benfica en Sociedad deden, dan heeft trainer Roger Schmidt in feite maar één creatieve speler tot zijn beschikking: Mario Götze’, begint Kieft in zijn column in De Telegraaf.

‘Cody Gakpo en Noni Madueke zijn goede spelers, maar moeten in stelling worden gebracht door iemand als Götze. Davy Pröpper zou het ook kunnen. Hij krijgt weinig speeltijd. Schmidt kiest altijd voor Marco van Ginkel, maar dat is vlees noch vis. Of voor Ryan Thomas als invaller. Ook iemand die niets toevoegt.’

Het wisselbeleid van Schmidt is ook voor Wim Kieft een zaak van vraagtekens geworden. Daarover schrijft de analist in de Telegraaf:
‘Schmidt lijkt te wisselen om te wisselen, want geen enkele invaller was een verbetering voor PSV’, stelt Kieft vast.

‘Madueke speelt de laatste weken minder, maar zijn vervanger Yorbe Vertessen is dan wel een krachtpatser; hij bracht niets extra’s ten opzichte van Madueke’, vindt de analist.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here