Home Nieuws Wim Kieft uit twijfels over Ricardo Pepi maar gelooft in winst tegen...

Wim Kieft uit twijfels over Ricardo Pepi maar gelooft in winst tegen Rangers: ‘Nu acht ik PSV beter’

905
0

Wim Kieft bleek dinsdagavond de analist van dienst te zijn voor de wedstrijd Sturm Graz – PSV. Kieft ging er eens goed voor zitten maar werd niet heel enthousiast van het elftal van Peter Bosz, terwijl de analist wel vindt dat PSV een beter geheel is dan vorig seizoen.

De analist van Veronica analyseerde het PSV van Peter Bosz en kwam met enkele opvallende uitspraken en analyses. Kieft is momenteel niet erg te spreken over het spel van Joey Veerman, die tegen FC Utrecht veel balverlies leed. Op de burelen van Voetbal International denkt men daar wel anders want de middenvelder kreeg van analist Pieter Zwart juist veel complimenten over zijn spel.

“Die Veerman ook dramatisch. Wat een balverlies had ‘ie”, zei Kieft bij Veronica. Ook de naam van Noa Lang viel. Kieft is namelijk onder de indruk van de progressie die Lang heeft gemaakt. “Die Noa Lang… Natuurlijk duurt het seizoen nog lang, maar je ziet aan alles dat die jongen zóveel beter is geworden’, aldus Kieft.

PSV was dinsdagavond in Oostenrijk met 1-3 te sterk voor Sturm Graz. Zodoende werd, nadat de heenwedstrijd in Eindhoven ook al overtuigend werd gewonnen, het felbegeerde ticket voor de play-offs van het miljardenbal behaald. Daarin kan de ploeg van trainer Peter Bosz revanche nemen op Rangers, dat vorig jaar ten koste van PSV aan het langste eind trok. Kieft heeft wel vertrouwen in een goede afloop. Bij Veronica legt de oud-spits uit waarom hij denkt dat PSV Rangers FC zal gaan verslaan. Kieft verwacht dat de verhoudingen dit jaar heel anders liggen.

“Ze zijn daar vorig jaar door uitgeschakeld natuurlijk. Dat speelt wel mee, maar dat geeft ook scherpte. Gisteren zat ik met Dick Advocaat aan tafel. Hij zei, want hij kent dat Rangers natuurlijk, dat ze hun beste spelers wel hebben verkocht. Dat moet te doen zijn. Het was vorig jaar ook te doen, alleen nu acht ik PSV beter”, aldus Wim Kieft, die stelt dat de invaller Pepi wellicht over te weinig kwaliteiten beschikt om de eerste spits van PSV te worden.

‘Ik moet nog zien of Pepi uiteindelijk goed genoeg is voor PSV’, wees de analist naar de oud-spits van FC Groningen. Kieft stelde ook vast dat hij te weinig individuele kwaliteit ziet bij PSV. Toch denkt de analist van Veronica dat PSV tegen Rangers aan het langste eind gaat trekken. “Het gaat om heel veel geld, dus er zit echt enorme druk en spanning op”, aldus Wim Kieft na Sturm Graz – PSV.


Vorig artikelPeter Bosz ziet veel ruimte om te verbeteren, coach wijst na afloop naar PSV fans in Graz
Volgend artikelAanvoerder Ramalho reageert op discussie rond penalty-moment: ‘Ik heb Pepi niet gekozen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in