Home Nieuws Wim Kieft overdrijft, analist haalt hard uit naar Joey Veerman: ‘Zelfbenoemde Toni...

Wim Kieft overdrijft, analist haalt hard uit naar Joey Veerman: ‘Zelfbenoemde Toni Kroos’

1076
0

Joey Veerman moet het al enkele dagen ontgelden bij menig analist. Het betreft natuurlijk het interview na afloop van PSV – Rangers FC.

Wim Kieft is genadeloos voor Veerman want in zijn column in De Telegraaf heeft de analist geen goed woord over voor Joey Veerman. De middenvelder gaf woensdagavond na afloop van het duel van PSV met Rangers in een interview op RTL7 aan dat hij eigenlijk liever op een andere positie op het middenveld had gespeeld. Kieft ergerde zich aan de houding van Veerman in dat interview.

“Storend na afloop was de houding van het verwende kereltje Joey Veerman. Die acteerde zodanig overtuigd te zijn van zijn kwaliteiten dat PSV niet zou zijn uitgeschakeld als hij niet op tien, maar op acht had gespeeld tegen Rangers”, overdrijft Kieft. De analist zet zijn mening veel te scherp in. Het is onterecht om Joey Veerman hier op aan te spreken want de middenvelder heeft dat pertinent niet zo gezegd.

Toch ging Kieft verder: “Oliedom om zoiets te roepen en volledig onterecht. En als je dat dan vindt dan maak je je ondergeschikt aan het teambelang en doe je er alles aan om vanuit je rol beslissend te zijn. Of goed te spelen zonder veel fouten te maken. Maar Veerman speelde slecht en grossierde in fouten.”

Maar daar laat Kieft het niet bij. “Deze zelfbenoemde Toni Kroos op het middenveld van PSV vond het nodig om na afloop zijn trainer Van Nistelrooij terecht te wijzen over zijn positie op het veld. Niet één keer, maar tweemaal. Bij iemand met een beetje gezond verstand zouden na de eerste keer alle alarmbellen moeten afgaan. Maar niet bij Veerman. Wat speelt in zo iemands hoofd vlak na uitschakeling voor de Champions League? Hij zadelt Van Nistelrooij met een probleem op. Iedere keer gaat iedereen kijken op welke positie Van Nistelrooij hem laat spelen. Heeft Veerman zijn trainer bewust op deze manier voor het blok willen zetten, dan is dat een lage streek”, overdrijft Kieft in zijn scherpe mening.


Vorig artikelIn Zürich en in het noorden van Noorwegen kijkt men uit naar de komst van PSV: ‘Wat een weerzien!’
Volgend artikelVI: Saibari uit en thuis de beste man, blunders van Benítez en Ramalho kosten miljoenen euro’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in