Home Nieuws Wim Kieft kritisch op van Bommel maar prijst rendement jeugdopleiding PSV

Wim Kieft kritisch op van Bommel maar prijst rendement jeugdopleiding PSV

59
0

Wim Kieft strooit regelmatig met complimenten maar kan ook uiterst kritisch zijn. De oud PSV spits was onlangs lyrisch na afloop van de kraker tussen PSV en Ajax.

Kieft was danig onder de indruk van PSV en met name van Jorrit Hendrix die hij onder Mark van Bommel nog beter vindt spelen dan voorheen onder Cocu. Kieft is daarnaast ook kritisch op Van Bommel en vindt dat hij Steven Bergwijn niet nu al de hemel in moet prijzen. Van Bommel zei onlangs dat de aanvaller al van het niveau Europese top is, maar daar is Kieft het niet mee eens.


“Steven maakt hele grote stappen. Wat hij de afgelopen twee, drie maanden heeft laten zien is heel indrukwekkend voor iemand van zijn leeftijd. Ik ben wel fan van Stevie. Steven is top, misschien wel Europese top”, zei Van Bommel afgelopen vrijdag op de persconferentie.

Kieft: “Een geweldige speler, maar ik hoorde Van Bommel zeggen dat hij al Europese top is. Daar word ik altijd zo moe van”, zei Kieft bij Rondo van Ziggo Sport. “Dat je die spelers maar aan het prijzen bent. Die speler weet zelf ook wel dat hij nog lang geen Europese top is. Het is wel echt een geweldige speler. Hij is heel explosief, doelgericht en wordt steeds beter.”

Kieft ziet echter wel een probleem voor Bergwijn want die wordt volgens hem amper uitgedaagd in de Eredivisie. “Er is geen enkele weerstand. Als je die wedstrijd tegen Inter ziet waar ze er bovenop zitten, dát is niveau.”

Mario Been ziet dit toch anders en zag PSV juist wel indruk maken tegen Inter. “We hebben het altijd over Nederlandse competitie, dat het niets voorstelt. Ze laten het internationaal ook zien. Tuurlijk heeft PSV nul punten, maar we zijn niet kansloos geweest in dit soort wedstrijden. Ajax had kunnen winnen van Bayern en PSV had móeten winnen van Inter.”

Kieft heeft tenslotte ook nog goede woorden voor de steeds meer renderende jeugdopleiding van de club . “Met Rosario, Dumfries en Bergwijn. Hendrix is ook eigen jeugd, dus die jeugdopleiding is beter dan hij ooit geweest is.”


Facebook Comments