Home Nieuws Wim Kieft kritisch op potentie PSV’ers, Ihattaren en Götze uitzonderingen

Wim Kieft kritisch op potentie PSV’ers, Ihattaren en Götze uitzonderingen

1593
0

Wim Kieft is als columnist van de Telegraaf kritisch op feitelijk de gehele PSV selectie.

Kieft vindt dat het gros van de selectie het spel van Schmidt eigenlijk niet kan uitvoeren en spelen.


De kritische analist ziet dat Roger Schmidt een duidelijke manier van voetballen voor staat in Eindhoven maar dat de selectie daartoe eigenlijk niet de spelers heeft. Uitzonderingen als Ihattaren en Gotze daargelaten.

‘PSV wil graag het spel van Roger Schmidt spelen. Alleen zijn er te veel spelers die het tempo en het spel dat hij voor ogen heeft niet kunnen brengen’, schrijft Kieft zaterdagmorgen in zijn column in De Telegraaf.

‘Het vol gas geven zorgde tegen Granada – een goeie ploeg trouwens – voor veel hotse-knots-momenten. Niet bij Mario Götze en Mohamed Ihattaren. Dat zijn twee geboren voetballers.’

‘Je zag dat Ihattaren zich graag wilde manifesteren en bij momenten liet hij mooie dingen zien’, aldus Kieft. ‘Natuurlijk was hij af en toe slordig en oogde hij soms nonchalant, maar dat hoort bij zijn leeftijd en in de slotfase speelde vermoeidheid een rol, met zijn eerste volle negentig minuten sinds maart van dit jaar. Hij straalde tenminste uit dat hij mee wilde in dat wat van hem wordt gevraagd bij PSV en dat is positief, want voetballen kan hij’, aldus Kieft die opvallend mild is in zijn analyse over Ihattaren want de jongeling speelde een zwakke wedstrijd tegen Granada.


Facebook Comments