Home Nieuws Wim Kieft kritisch op Marcel Brands, Van Nistelrooij én Roger Schmidt

Wim Kieft kritisch op Marcel Brands, Van Nistelrooij én Roger Schmidt

4165
0

Wim Kieft ziet het somber in voor PSV deze zomer. De analist zag dat Ruud van Nistelrooij deze week niets anders kon dan opstappen.

Kieft prijst de beslissing van Ruud van Nistelrooij wel maar baalde stevig van het voetbal wat de trainer PSV liet spelen. In zijn column in De Telegraaf is Kieft kritisch op PSV, Marcel Brands en zelfs Roger Schmidt krijgt er flink van langs.

‘Je moet Ruud van Nistelrooij speciale begeleiding bieden als je ze bij topclubs de technische eindverantwoordelijkheid geeft. Je ziet nu ook bij Royal Antwerp dat Van Bommel, die bij PSV werd ontslagen, functioneert met Overmars in de buurt. Hij kan dit weekeinde kampioen van België worden na eerder de bekerfinale te hebben gewonnen’, aldus de analist.

Kieft gaat verder: ‘Met Ruud van Nistelrooij is de derde trainer op rij verdwenen die geen kampioen werd. Van Bommel lukte het niet en de Duitser Roger Schmidt heeft helemaal niets toegevoegd aan PSV. Je kan directeur Marcel Brands niet alles in de schoenen schuiven, maar hij mag het zich aantrekken dat het niet is gelukt met Van Nistelrooij.

Kieft vindt ook iets van het opstappen van de trainer. ‘Dat Van Nistelrooij is weggelopen, op het moment dat PSV zich wel of niet kwalificeert voor de voorronde van de Champions League, valt te begrijpen, maar is niet juist. Hij zal zich in z’n eergevoel en trots gekrenkt hebben gevoeld. Je kan z’n besluit volgen en wellicht had ik in eenzelfde situatie hetzelfde gedaan, maar rationeel gezien had Van Nistelrooij toch beter een paar dagen kunnen wachten tot na AZ-PSV’, is Kieft stellig.


Vorig artikelNa 35 jaar ontmoet Edward Linskens doelman Buyo in Bernabeu, ook Spaanse kranten halen wonderdoelpunt aan
Volgend artikelRuud Gullit wijst naar een gebrek aan communicatie als oorzaak rond exit Van Nistelrooij én Van Bommel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in