Home Nieuws Wim Kieft keek een week lang richting Eindhoven en uit zijn twijfels:...

Wim Kieft keek een week lang richting Eindhoven en uit zijn twijfels: Vele vragen voor Peter Bosz

5847
0

Wim Kieft keek afgelopen week vanuit Amsterdam met veel interesse in de richting van Eindhoven. Kieft zag dat er in en rond het Philips Stadion veel beweging was rond PSV en Peter Bosz.

Kieft zag dat PSV en Peter Bosz gesprek in en gesprek uit gingen en daar zijn allerlei redene voor te bedenken, is de oud-PSV spits van mening. De Amsterdamse analist kijkt er van een afstandje naar maar stelt vast dat PSV en de PSV selectie door vele vragen en twijfels omgeven zijn.

De analist van De Telegraaf en Veronica Offside denkt dat er nog heel wat water door de rijn moet alvorens PSV weer om de prijzen mee kan gaan doen. Kieft legt uit dat hij alle vragen van Peter Bosz over de mogelijkheden en de selectie wel begrijpt. In zijn column in De Telegraaf heeft Kieft eigenlijk maar weinig goede woorden over voor de huidige PSV selectie. Zoals verwacht kan slechts Xavi Simons op complimenten rekenen. Verder wordt welhaast iedere speler van de huidige selectie door Kieft stevig bekritiseerd.

Volgens Wim Kieft zijn er meerdere moeilijkheden te benoemen waarom de gesprekken zoveel tijd in beslag namen. “Voor Bosz zal het de vraag zijn wat hij te besteden heeft en hoe hij zijn selectie kan en mag vormgeven”, begint Kieft zijn column in De Telegraaf. “Ze kunnen het in Eindhoven niet breed laten hangen, getuige de verkoop van twee van de beste spelers, Cody Gakpo en Noni Madueke in de vorige winterstop vanuit financieel oogpunt. Zoiets wil Bosz niet meemaken en daar zal hij garanties voor willen krijgen.”

Dan volgt er een lofzang over Xavi Simons, waar Kieft rotsvast vertrouwen in heeft. “Xavi Simons is de parel die je als PSV zijnde graag wilt houden, maar is tegelijkertijd internationaal de meest gewilde PSV’er na zijn doorbraak afgelopen seizoen”, vervolgt Kieft. “Mag Bosz de inkomsten uit de verkoop voor Nederlands topscorer Simons herinvesteren? Maar het liefst wil je Simons langer aan je binden en is daarvoor voldoende financiële ruimte?”

Kieft gaat verder en blijft kritisch op dat wat PSV te bieden heeft. “Ook onbekend is nog wat PSV sportief precies te bieden heeft. De club moet de voorronde van de Champions League eerst nog maar eens zien te overleven. Iets waarin PSV afgelopen twee seizoenen jammerlijk faalde. En tot slot zal Bosz graag willen weten hoe het mogelijk is geweest dat afgelopen seizoenen de ene na de andere PSV-trainer is mislukt met Ruud van Nistelrooy, Roger Schmidt en Mark van Bommel”, besluit de oud-spits zijn column, die zoals te doen gebruikelijk door niemand minder dan Valentijn Driessen geschreven wordt.


Vorig artikelPSV gaat zonnige toekomst tegemoet: Peter Bosz definitief voor 3 seizoenen aangesteld als hoofdtrainer
Volgend artikelDe langdurige gesprekken | Bosz wilde toezeggingen over mogelijkheden bij verkoop bepaalde spelers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in